Desert

Eclere delicioase facute in casă, cu cremă fiartă – cea mai simplă rețetă care îți va reuși din prima!

 

 

Eclere delicioase facute in casă, cu cremă fiartă – cea mai simplă rețetă care îți va reuși din prima!

 

Eclerele reprezintă un desert clasic, deosebit de fin, gustos și foarte aromat. Aceste prăjituri sunt un exemplu de ingrediente perfect combinate, ce în ansamblu formează o adevărată capodoperă culinară. Fiind un desert clasic, acesta nu își pierde din popularitate și rămâne iubit de toți de-a lungul anilor. Surprindeți-i pe cei dragi cu un desert de casă deosebit de savuros, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

 

Ingrediente:

Aluat

-1 pahar de făină

-4 ouă

-1 pahar de apă

-80-100 g de unt

-sare

Crema

-1.75 pahar de lapte

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-2 linguri de făină

-2 lingurițe de unt

-1 linguriță de zahăr vanilat

Eclere cu crema de vanilie - Rețete Papa Bun

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Adăugați untul tăiat cuburi și aduceți amestecul până la fierbere.

2. Când amestecul va începe să fiarbă, luați cratița de pe foc și treptat, adăugați făina cernută. Amestecați într-un tempou mai rapid, folosind o spatulă de lemn.

3. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și amestecați încontinuu, până veți obține un aluat omogen, neted și lucios (acesta trebuie să se desprindă ușor de pe pereții cratiței). Luați cratița de pe foc și lăsați aluatul să se răcească.

4. Adăugați în aluat câte un ou și amestecați bine după fiecare. Obțineți un aluat omogen, lucios și dens.

5. Tapetați o tavă de copt cu hârtie (sau ungeți-o cu ulei). Umpleți un sac pentru patiserie cu aluat și turnați aluatul pe tavă. Formați eclerele cu lungimea de 5-6 cm și lățimea de 2-3 cm. Păstrați o distanță de 3-5 cm între fiecare ecler (în timpul coacerii aluatul va crește).

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 15-20 de minute. În acest timp eclerele vor crește și se vor rumeni.

7. Micșorați temperatura până la 150°C și coaceți încă timp de 10-15 minute. Opriți focul și deschideți puțin ușa cuptorului. Lăsați eclerele să se răcească puțin în interiorul acestuia.

8. Pregătiți crema: într-un vas emailat, frecați ouăle cu făina, zahărul tos și cel vanilat. Adăugați untul și laptele. Puneți vasul la baia de aburi.

9. Amestecând, fierbeți crema până se va îngroșa. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească. La dorință, puteți așeza vasul cu cremă într-un bol cu apă rece.

10. Amestecați crema cu ajutorul unui mixer. Aceasta va deveni omogenă și va căpăta o culoare mai deschisă.

11. Umpleți un sac pentru patiserie (sau o pungă) cu cremă. Întretăiați puțin eclerele pe partea laterală (sau tăiați-le de-a lungul în jumătate) și umpleți-le cu cremă.

12. Așezați eclerele pe un platou. La dorință, acestea pot fi presărate cu zahăr pudră, acoperite cu ciocolată topită sau cu glazura preferată.

 

Poftă bună!

 

Sursa




Categorii