Credinta

„Femeia trebuie cu orice chip respectată…Ea este cea care da lumii viață!”

 

 

„Femeia trebuie cu orice chip respectată…Ea este cea care da lumii viață!”

 

 

Femeie înseamnă ”împărăteasă dăruitoare”. Trebuie să o pui pe tron cu orice chip!

Femeia este extraordinară în creația lui Dumnezeu! Dați-vă seama că destinul întregii omeniri depinde de cuvântul Fecioarei Maria, libere: Fie mie după cuvântul Tău. Și s-a schimbat destinul întregii omeniri, și chiar al lui Dumnezeu în lume. Maica Domnului este o femeie care a deschis porțile fericirii, libertății și veșniciei în lume.

Femeia trebuie cu orice chip respectată, pentru că dacă Dumnezeirea ar întreba omenirea: ”Ce este în omenire?”, n-ar întreba paternitatea, ci maternitatea! Deci femeia joacă un rol primordial în ceea ce privește creația lui Dumnezeu, bărbat și femeie.(…)

Maica Domnului reprezintă neamul omenesc. Femeia nu trebuie văzută ca o roabă. Pentru că, deși spunem în rugăciunile Tainei Cununiei că femeia trebuie să se supună bărbatului, acesta din urmă trebuie să fie atent, că i se spune, tot în aceeași rugăciune, că trebuie să o iubească.(…)

Femeia nu se supune pentru că este miloagă, ci se supune ca să întregească armonia lucrurilor. Ea este cea care face efortul cel mai mare pentru ca bărbatul să-i fie cap, din momentul în care îl iubește.

Între cei doi soți nu există grad de rudenie. Dacă bărbatul este capul, femeia este inima.(…)Și inima este mai mult decât orice, este adâncul cel mai adânc al ființei omenești, este chiar locul unde Dumnezeu Și-a făcut lăcaș. Și dacă ea este inima, e și el inimă, fiindcă iubirea armonizează căsnicia.

Cuvântul femeie trebuie, cu orice chip, mult mai respectat, pentru că, repet, cuvântul femeie înseamnă ”împărăteasă dăruitoare” și dăruire este toată Scriptura.”

Arhim. Arsenie Papacioc, Despre viața de familie

 

Sursa
Categorii