Bauturi

Fierbe sâmburii de PEPENE ROSU! Semințele, mine de aur. Rezultatele te vor uimi! Iată cât de sănătoasi sunt

 

 

 

 

Pe lângă gustul minunat și faptul că au calorii puține, deoarece este format în majoritate din apă, pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamina C, care este un antioxidant important.

Imagini pentru Fierbe sâmburii de PEPENE ROSU

Este de asemenea bogat în vitamina A benefică pentru ochi și care previne glaucomul. Consumul de cantități mari de vitamina C și de betacaroten a fost demonstrat că previne anumite cancere, boli de inimă, reduce artrita și minimalizează problemele de respirație cauzate de astm.

Semințele, mine de aur

Însă nici semințele pepenelui roșu nu se lasă mai prejos. Dimpotrivă, în ultimii ani, specialiștii le recomandă din ce în ce mai des pentru tratarea anumitor afecțiuni. Aceste semințe sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi acizi grași, proteine esențiale, minerale precum magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, fosfor și sunt pline de vitamina B, cum ar fi tiamină, niacină, acid folic. De asemenea, acestea oferă 600 grame de calorii. Semințele de pepene conțin substanța citrulina care acționează ca un antioxidant, care are un efect pozitiv în cazul arteriosclerozei, hipertensiunii, anginei pectorale și disfuncției erectilă, promovând astfel extinderea vaselor de sânge. Aceste semințe sunt utile pentru tratarea bolilor renale și ale tractului urinar. Un ceai din semințe de pepene roșu poate elimina pietrele și nisipul de la rinichi.

Loading...

Iată rețeta magică:

Ai nevoie de 20-30 semințe de pepene roșu, pe care trebuie să le macini fin, după care să le fierbi timp de 15 minute în doi litri de apă. Bea acest amestec două zile consecutiv, după care, a treia zi fă o pauză. Procedura trebuie repetată timp de câteva săptămâni, dar este foarte importa

nt să te oprești temporar la fiecare a treia zi.

Cum acționează asupra stării de sănătate:

Protejează inima. Datorită conținutului ridicat de magneziu, acestea protejează inima. De asemenea, ele mențin nivelul tensiunii arteriale și normalizează procesul de metabolizare.

Previn îmbătrânirea.Semințele conțin antioxidanți, substanțe care întârzie procesul de îmbătrânire și care mențin elasticitatea pielii.

Curăță tenul. Înmoaie un tampon steril în ceaiul de semințe de pepene și curăță fața cu el. Repetă procedeul și seara și dimineața. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Întăresc sistemul imunitar. Fiind foarte bogate în magneziu, dar și în vitamina B, semințele de pepene stimulează sistemul imunitar.

Detoxifică organismulSpecialiştii afirmă că semințele de pepene roșu reduc toxinele din corp, măresc diureza şi ajută la eliminarea sării.

Sucul Vindecă hepatita. Medicii afirmă că sucul de semințe de pepene roșu ajută la tratarea hepatitei cronice.

Tratează pietrele la rinichi. Sâmburii conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai pietre la rinichi, poţi încerca o cură din seminţe uscate. Se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 10 zile, de trei ori pe lună.

 

Sursa: PLANTE MEDICINALE
Categorii