Credinta

Foarte important! Știi ce se întâmplă dacă mori fără lumânare aprinsă?

 

 

 

 

Părintele Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria ne dezvăluie ce se întâmplă cu omul dacă moare fără lumânare.

”Dacă moare omul fără lumânare nu-i nimica. Lumânarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mântuitorul în Evanghelie, ca să arate care-i lumânarea noastra: Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor – și apoi arată care-i lumina – ca, vazând oamenii faptele cele bune ale voastre, să-L slăvească pe Tatăl vostru Care este în ceruri.

Un om, creștin bun în sat la voi, care nu înjură, nu fură, nu fumează, duce viață curată cu soția, postește toate sfintele posturi, lunea, miercurea și vinerea; merge la biserică regulat, crește copiii în frica Domnului, acela este o lumină pentru tot satul. “Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâșmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai vazut totdeauna la biserică, ai văzut copiii lui cum se închină, ai văzut că-i milostiv, ai văzut că postește sfintele posturi, merge la mărturisiri cât mai des, este o lumină pentru tot satul”. Asta-i lumina. Faptele bune.

Loading...

Poți să ai un milion de lumânări, nu-ți ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front? Iată lumina: dacă au avut fapte bune, aceea-i lumina.

Lumânarea este un simbol. Dacă o aprinzi este bine, dacă nu poți, nu-i nimic. Faptele bune merg cu noi, nu lumânarea.

Nu-i o primejdie dacă ai murit fară lumânare, este primejdie dacă ai murit nespovedit, neîmpăr-tășit. Aceea este primejdia.”

 

Sursa: Ortodox.ROL.ro
Categorii