Desert

Gem de zmeură cu banane – o rețetă care trebuie incercata

 

 

Gem de zmeură cu banane – o rețetă care trebuie incercata

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă extraordinară a gemului de zmeură cu banane. Este un gem superb, aromat, foarte gustos și cu beneficii duble pentru organism. Bananele au potasiu, magneziu, vitamina C, fier, vitamina E și bineînțeles, serotonină – hormonul fericirii. Gemul de zmeură cu banane se păstrează mult timp, se prepară extrem de simplu și chiar poate fi pregătit din zmeura congelată. Vă recomandăm să gătiți acest gem apetisant. Nu veți regreta!

 

 Ingrediente:

– 1 kg de zmeură proaspătă

– 250 g miez de banane

– 800 g de zahăr

– 1 linguriță de acid citric sau sucul unei lămâi

 

Mod de preparare:

1.  Puneți zmeura într-o cratiță cu fundul gros. Tocați zmeura folosind blenderul.

2. Tăiați bananele jumătăți mici de rondele sau cuburi și adăugați-le în cratița cu zmeură. Amestecați fructele mărunțite, apoi adăugați zahărul și acidul citric. Amestecați foarte bine compoziția din cratiță, apoi puneți-o pe foc. Fierbeți compoziția la foc moderat, amestecând-o periodic. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi reduceți focul la minim.

3. Fierbeți gemul timp de 10-15 minute, îndepărtând spuma și amestecând-ul periodic , folosind o spatulă de lemn. Dacă doriți un gem mai consistent, fierbeți-l timp de 30-40 de minute sau puteți adăuga pectină la gem: 12-15 g la 1 kg de piure de fructe.

4. Fără a lua cratița cu gem de pe foc, umpleți borcanele, preventiv sterilizate și zvântate. Capsați-le cu capace și puneți-le la un loc potrivit cu susul în jos, acoperindu-le cu o pătură. Lăsați deliciul aromat sub pătură până se răcește complet. Păstrați conservele apetisante la un loc răcoros.

Notă: Dacă doriți să faceți gem din zmeură congelată, decongelați-o la temperatura camerei, apoi scurgeți lichidul înainte de a o pregăti. Dacă zmeura și-a pierdut aroma, la sfârșit de fierbere, adăugați vanilină și 30 ml de coniac (la 1 kg de zmeură congelată).

 

Poftă bună!

Aviečių uogienė

Sursa

 
Categorii