Clatite si Gogosi

Gogoșele fantastice umplute cu frisca, gem de capsuni si crema de vanilie

 

 

Gogoșele fantastice umplute cu frisca, gem de capsuni si crema de vanilie

 

 

Gogoșele cu o porție consistentă de frișcă, cremă de vanilie și gem de căpșuni vor face spectacol și au un gust grozav. Salivați deja?  Incepeți să le pregătiți. Cu un astfel de desert, vă veți mulțumi atât familia, cât și prietenii apropiați care se pregătesc să viziteze.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 400 de grame de făină simplă
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 180 de mililitri de lapte cald
  • vârf de cuțit de sare
  • 40 de grame de zahăr pudră
  • 60 de grame de unt
  • 4 galbenusuri de ou

Pentru cremă veți avea nevoie de:

Loading...
  • – 500 de mililitri de lapte
  • 1 sac de pudră de budincă de vanilie
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 6 galbenusuri de ou
  • 50 de grame de amidon
  • 50 de grame de unt
  • putin zahar pudra

De asemenea, nu vă puteți lipsi de 400 de mililitri de frișcă, 2 linguri de gem de căpșuni, ulei de floarea soarelui pentru prăjit și puțin zahăr pudră pentru garnitură.

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecați făina simplă cernută cu drojdie uscată, lapte, sare, zahăr, unt înmuiat și gălbenușuri. Lucrați fie într-un robot de bucătărie, fie cu mâinile, un aluat neted și moale. Apoi acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să crească într-un loc cald aproximativ 60 până la 90 de minute. Aluatul ar trebui să-si dubleze volumul.

Prepararea cremii de vanilie

Când aluatul este dospit, scoateți-l din vas și așezați-l pe un blat cu făină. Întindeți o placă dreptunghiulară de aproximativ 5 milimetri grosime. Apoi folosiți o ceașcă pentru a tăia cercuri cu un diametru de aproximativ 6 centimetri. După ce ați epuizat tot aluatul și roțile sunt gata, începeți să pregătiți crema de vanilie. Gogoșele încă se leagănă.

Aduceți la fierbere 450 de mililitri de lapte într-o oală mai mică și bateți gălbenușurile, amidonul, pudra de cremă, niște zahăr pudră și zahărul vanilat în 50 de mililitri. Apoi turnați amestecul în laptele care fierbe și amestecați până se îngroașă, amestecând continuu. În cele din urmă, puneți deoparte și lăsați să se răcească. De asemenea, bateți smântâna într-un castron mare.

Prăjirea gogoșilor și asamblarea lor

Când ați terminat crema, puneți-o la frigider pentru a o răci împreună cu frisca și începeți să prăjiți gogoșile deja fermentate. Puneți aluatul în uleiul fierbinte de floarea-soarelui într-o tigaie și prăjiți gogoșile până devin aurii de pe ambele părți. Apoi lasă-le să se răcească și taie-le în două. Umpleți cu cremă de vanilie, friscă și stropiți cu gem de căpșuni. Puneți cealaltă bucată de gogoasă și mâncați cât doriți. În loc de gem de căpșuni, puteți folosi desigur un altul favorit.

Cel de afine va fi, de asemenea, minunat. Dacă vă place ciocolata, puteți turna glazura de ciocolată pe gogoși. Acest desert este literalmente o bombă cu calorii, dar cu siguranță merită gustat!

 

Pofta buna!

 




Categorii