Clatite si Gogosi

Gogosi pufoase facute cu lapte batut

 

 

 

 

Se fac foarte repede, nu trebuie sa framanti sau sa stai dupa ele sa se dospeasca.Imi pare rau ca nu am descoperit retea mai demult.

 

Ingrediente:

2 oua,

6 linguri de zahar (aproximativ 150g)

esenta de vanilie,

400ml lapte batut,

un plic de praf de copt,

400g faina alba,

coaja de lamaie.

 

Mod de preparare:

Ouale cu zaharul si vanilia le-am omogenizat bine pana aproape s-au facut spuma. Apoi am pus laptele batut si coaja de lamaie.

Am pus faina si praful de copt si am amestecat bine.

Aluatul iese vartos. Se pune o tigaie cu ulei pe foc si cand s-a incins se pun gogosile, cu lingurita, se impinge aluatul cu degetul sa cada in tigaie cat mai adunat. Se intorc  dupa cateva secunde ca sa isi pastreze o forma cat de cat rotunda.Se prajesc pana sunt rumene si frumoase. Sunt gogosele, nu gogosi pentru ca se fac sa incapa o data in gura

Le-am mancat pudrate cu zahar, sau cu un sos facut din miere si apa de flori de portocal. O combinatie tare aromata si buuuuna. O preferam pe asta.

PONT : Coaja de lamaie atunci cand am nevoie doar de zeama, o razuiesc, o pun intr-un borcanel, o presez bine si deasupra ii pun o lingurita de zahar, in frigider se pastreaza foarte bine.

 

Pofta buna! 

 

gogosi3

Sursa:Un elefant, se legana.




Categorii