Clatite si Gogosi

Gogosi rasucite, pufoase si moi – Reteta e simpla si absolut delicioasa

 

 

 

 

Ingrediente: 

500 g făină

un ou

1/2 pahar zahăr

Loading...

1/4 pahar ulei

o lingură rasă drojdie uscată

coaja unei lămâi

200 ml apă călduță

ulei pentru prăjit

zahăr pudră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se diluează drojdia în puțină apă călduță și se lasă 15 minute să se formeze spuma.

Se amestecă făina, zahărul, oul, uleiul și coaja de lămâie.

Se adaugă drojdia și restul apei calde, puțin câte puțin.

Se amestecă și, când aluatul este omogen, se lasă la crescut o oră.

Se lucrează aluatul crescut, se modelează fâșii care se taie și se răsucesc.

Se mai lasă la crescut 45 de minute.

Se prăjesc în baie de ulei și se scot pe șervete de hârtie.

Se presară cu zahăr pudră după răcire.

 

 Poftă bună!

 




Categorii