Retete de Mancaruri

Lasagna delicioasa cu lipii. Usor de preparat. Se dovedește a fi un fel de mâncare excelent, potrivit pentru cină

 

 

Lasagna delicioasa cu lipii. Usor de preparat. Se dovedește a fi un fel de mâncare excelent, potrivit pentru cină

 

Lasagna este una dintre cele mai populare preparate italiene. În zilele noastre este greu de imaginat o cină copioasă delicioasă fără lasagna, mai ales în țările europene.

Strămoșul lasagnei a fost pâinea din Postul Romanului. Romanii tăiau această pâine în straturi subțiri, care erau acoperite cu umplutură. Cu toate acestea, în familiile sărace din Roma, umplutura nu era deosebit de satioasă. În zilele noastre se obișnuiește să se adauge brânzeturi și carne, legume și chiar câteva fructe la lasagna.

Vă vom spune cum să pregătiți lasagna din pâine pita.

 

Ingrediente:

  • lipii- 3 buc.;
  • carne tocată – kg;
  • ceapa – 200 g;
  • usturoi – 6 catei;
  • ardei dulce – 2 buc.;
  • țelină – tulpină;
  • sos de rosii – 200 g;
  • brânză mozzarella – 300 g;
  • sare – ½ linguriță.

Ingrediente pentru sosul bechamel:

  • lapte – 500 ml;
  • unt – 30 g;
  • făină – 30 g;
  • sare – un praf;
  • nucsoara – un praf.

 

Mod de preparare:

Tăiați ceapa în cuburi mici și treceți cățeii de usturoi printr-o presă. Se toarnă ulei vegetal într-o tigaie, se încălzește și se adaugă usturoiul și ceapa. Prăjiți ceapa pentru câteva minute, apoi adăugați carnea tocată și gătiți umplutura timp de 5-6 minute la foc mediu.

Tăiați ardeiul dulce decojit și țelina în cuburi mici și adăugați la carnea tocată. Se toarnă sare în umplutură, se amestecă și se fierbe timp de 4 minute.

Adăugați sosul de roșii în carnea tocată, amestecați cu restul ingredientelor și continuați să fierbeți câteva minute.

Pentru a pregăti sosul, topește untul într-o cratiță.

Adăugați făină în unt și gătiți timp de 2 minute. Se toarnă treptat laptele în amestecul de făină și unt și se amestecă cu un tel. Fierbeți sosul timp de 4 minute și apoi luați de pe foc. Se sareaza si se adauga nucsoara in sos.

Se macină brânza pe răzătoare. Puneți carnea tocată cu legume pe o foaie de lipii, stropiți cu brânză și înfășurați într-o rolă.

Tăiați rulada în bucăți mici.

Ungeți o tavă de copt cu sos bechamel, puneți pe fund bucăți de pita cu umplutură.

Turnați sosul peste rulouri și acoperiți cu un capac de brânză.

Coaceți lasagna la 200 de grade în cuptor pentru 20 de minute.

În loc de pastă de roșii, puteți adăuga roșii în suc propriu la carnea tocată.

Se dovedește a fi un fel de mâncare excelent, potrivit pentru cină.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii