Sfaturi utile

Iată cele 10 alimente pe care nutriționiștii recomandă să le evitați!

 

 

Iată cele 10 alimente pe care nutriționiștii recomandă să le evitați!

 

Pentru a nu te chinui cu diete stricte, nutriționiștii moderni recomandă să mănânci alimente sănătoase și să faci mișcare. Experții au creat, de asemenea, tabele și liste de produse pe baza proprietăților lor nutriționale. Știm cu toții că pâinea albă, prăjelile, dulciurile și cola sunt interzise, ​​dar, de fapt, există mai multe produse care ar trebui incluse în lista alimentelor interzise.

Am enumerat pentru tine alimentele care, conform nutriționiștilor, nu ar trebui consumate niciodată.

1. Iaurturi dulci

Produsele lactate nutritive nu sunt dulci. Da, iaurtul este cu adevărat bun pentru organismul nostru, dar cel mai bine este să-l consumăm fără zahăr sau aditivi din fructe.

Nutriționiștii recomandă evitarea produselor lactate care conțin agenți de îngroșare și amidon. În schimb, recomandă să adaugi fructe proaspete, condimente și extract de vanilie la iaurtul tău natural.

2. Orez

Se spune că orezul este aproape ca pâinea, iar din punct de vedere nutrițional, orezul alb este cel mai puțin benefic. Conține o cantitate imensă de carbohidrați simpli care pot provoca creșterea în greutate. Nutriționiștii spun că orezul poate fi benefic pentru sănătate, dar ar trebui să fie de cea mai bună calitate.

3. Pătrunjel

Pătrunjelul poate fi cu adevărat dăunător. Bucătarii fără experiență nu ar trebui să îl adauge în salate și să îl îmbrace cu maioneză, smântână sau ulei, deoarece pătrunjelul emite nitriți și se poate transforma literalmente în otravă în 30 de minute.

Nutriționiștii recomandă să nu adăugați pătrunjel în niciun fel de mâncare decât chiar înainte de servire, astfel încât să păstreze toate elementele sale utile.

4. Sosuri

Ați observat vreodată cât de diferită este pasta de roșii de casă față de ketchup-ul cumpărat din magazin? Maioneza, muștarul și alte sosuri nu fac excepție de la regulă. Cert este că toate sosurile achiziționate conțin zahăr.

Nutriționiștii explică: este mai ieftin să adaugi zahăr în locul roșiilor naturale pentru a îmbogăți gustul. Este recomandat să alegeți ulei de măsline sau de in sau să blenduiți singur roșiile și să adăugați condimente.

5. Fructe uscate și chipsuri

Chipsurile create de multe companii și definite ca fiind inofensive, sunt de fapt ca oricare altele: sunt prăjite în ulei. Același lucru și în cazul fructelor uscate, care sunt sănătoase, dar trebuie să înțelegeți mai întâi de unde provin și ce procesare au suferit. Dacă s-au folosit substanțe chimice pentru uscarea acestora în timpul procesării, acesta devine dăunător.

Înainte de a cumpăra fructe uscate, acordați atenție culorii strălucitoare, strălucirii nenaturale, moliciunii sau mirosului. Acestea sunt caracteristicile tratamentului. Dacă fructele sunt uscate, acestea nu vor fi strălucitoare sau moi.

6. Strugurii

Poate părea ciudat, dar strugurii nu sunt atât de sănătoși. Sunt extrem de bogați în zahăr și consumați în fiecare zi, pe lângă faptul că îngrașă, cresc excesiv cantitatea de zahăr din sânge.

Nutriționiștii spun că ar trebui să combinăm strugurii cu înțelepciune cu alte alimente. Nu trebuie să îi consumăm împreună cu mâncăruri grase, pește, castraveți proaspeți, pepeni, bere sau lapte.

7. Pește gătit necorespunzător

Peștele este aproape lipsit de grăsimi dăunătoare și conține grăsimi benefice, cum ar fi acizii grași Omega-3. Oamenii de știință de la Universitatea din Hawaii au studiat structura chimică a celor mai populare feluri de mâncare din pește și au ajuns la concluzia că peștele gătit la temperaturi extrem de ridicate devine dăunător. Cardiologii americani spun că peștele prăjit, afumat și sărat este cu adevărat dăunător.

8. Porumb

După mai multe teste, oamenii de știință au ajuns la concluzia că porumbul modificat afectează organismele terestre și acvatice. Ei au remarcat, de asemenea, că polenul de porumb modificat conține o otravă dăunătoare. În multe țări, acest tip de porumb este chiar interzis. Nu se recomandă consumul de porumb conservat sau orice alte produse conservate. Cel mai bine este să-l fierbeți sau să-l gătiți pentru a vă asigura că nu își pierde nutrienții.

9. Lapte de nuci și migdale

Laptele de migdale, nucă de cocos sau nucă de Brazilia conține zahăr și aromă suplimentară și, desigur, calorii suplimentare. Prin urmare, verificați toate ingredientele înainte de a cumpăra un produs. Ar fi mai indicat să cumperi lapte de nuci din magazinele bio.

10. Rondele de orez

 

Rondelele de orez sunt incluse în multe diete, deoarece nu conțin grăsimi. În urmă cu câțiva ani, revistele populare recomandau chiar înlocuirea pâinii cu prăjituri de orez.

Din păcate, rondele cu orez au un indice glicemic ridicat, așa că foamea vine mult mai repede. Ca rezultat, este posibil să mănânci mai multe calorii decât ar trebui și să te îngrași.

Consumul de prea mult de avocado este, de asemenea, dăunător.

Astăzi magazinele oferă o mare varietate de avocado, iar nutriționiștii susțin că este un aliment sănătos. Dar trebuie să spunem că avocado conține foarte multe calorii: 150g de avocado conține 245 de calorii. Deci nu este recomandat să exagerați.

Consumul de prea mult avocado ar putea reduce, de asemenea, efectul medicamentelor antiinflamatoare și poate reduce nivelul globulelor roșii.

 

 Sursa




Categorii