Casa de vis

Idei pentru spațiul de la poartă. Iată cum poate fi amenajat astfel încât să țină loc de „bun venit!”

 

 

 

 

La romani, poarta este primul contact pe care un strain il are cu o proprietate pe cale sa o viziteze. Din perspectiva populara, ea este primul indiciu despre cat de gospodar este cel care administreaza casa si terenul din spatele sau. Nu discutam astazi despre poarta in sine, ci despre spatiul din jurul sau si diferite mijloace prin care acesta poate fi amenajat astfel incat sa tina loc de un „bun venit” spus din toata inima. Iata deci cateva idei pentru spatiul de la poarta.

O poarta din fier forjat incadrata intre doi stalpi din piatra pe care au fost instalate si doua felinare poate fi o solutie care sa aduca un plus de valoare estetica. Pavajul de pe jos aduce un adaos de textura in peisaj, in vreme ce copacii care isi coboara coroanele peste poarta domolesc un pic decorul auster.

 

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 2

Caramida refolosita poate da nastere la cateva peisaje superbe, care atrag prin compozitia dinamica. Un gard din caramida, o alee si borduri din acelasi material asigura un decor unitar care merge de minune cu plantele colorate de jur imprejur.

Loading...

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 1

Un gard clasic din lemn, pe care il are toata lumea, si o poarta stilizata, destul cat sa atraga privirea din strada. Lemnul si fierul isi dau din nou mana pentru un tablou cu o estetica greu de atins altcumva.

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 3

O poarta viu colorata, sub o arcada imbracata in plante cataratoare si o alee din piatra marginita de flori – acestea sunt elementele unui decor care vorbeste in mii de cuvinte despre bunul gust si ospitalitatea unui proprietar care merge pe mana acestui aranjament.

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 11

Pentru cei care indraznesc mai mult decat permit limitele conventionalului, piatra, lemnul si fierul pot oferi o solutie originala care sa marcheze intregul decor din jur.

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 6

Un gard inalt din lemn, care sa opreasca privirile curioase, si o poarta din fier care sa permita, totusi, o farama de acces la curtea din spatele sau. Aleea din dale de piatra, precedata de un sector cu prundis, completeaza trio-ul clasic al materialelor de constructie.

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 5

Florile si plantele, in general, sunt un lait motiv al acestor idei de amenajare a acestui spatiu. In imaginea de mai jos, florile colorate par sa aduca un echilibru in imaginea dominata de arcada din caramida si poarta de fier, peste care natura isi intinde incet bratele.

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 4

La final, gasiti cateva alte sugestii de amenajare a acestui spatiu.

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 7

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 8

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 9

idei pentru spatiul de la poarta gate landscaping ideas 10

 

Sursa: MagazinulDeCase
Categorii