Sarbatoarea Pastelui

Iepure de casă prăjit la cuptor cu legume

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 iepure,Imagini pentru Iepure de casă prăjit cu legume
  • 300-400 g legume (ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel),
  • 2-3 linguri grăsime,
  • 1-2 linguri smîntînă,
  • 1/3 pahar vin,
  • 50 g slănină,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

 

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Slănina se taie felii subţiri, se sărează şi se piperează. Pulpele şi spinarea iepurelui se împănează cu ajutorul unui cuţit îngust cu slănină. Iepurele se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă pe 1-2 ore. Pieptul iepurelui se umple cu morcov, ceapă şi rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, apoi iepurele se unge cu smîntînă şi se pune într-o tigaie unsă cu grăsime şi se dă la cuptor, periodic fiind stropit cu vin şi cu sosul în care se prăjeşte.

 

Pofta buna!

 

Sursa: moldovenii.md




Categorii