Credinta Sarbatoarea Pastelui

În Postul Paștelui, citiți Rugăciunea Inimii pentru a vă merge bine tot anul!

 

Orice credincios care ține Postul Paștelui trebuie să facă acest lucru cât mai discret posibil, ne învață Mântuitorul.

Cu aceeași discreție cu care trebuie trăită și credința. Iar rugăciunea nu trebuie să fie doar o înșiruire de vorbe goale, ci spusă din tot sufletul, cu toată iubirea.

De mare ajutor în perioada Postului Paștelui este Rugăciunea Inimii, pe care sfinții părinți ne sfătuiesc să o spunem cât mai des posibil și vom vedea ce lucruri minunate se vor întâmpla în viața noastră.

Milostenia, un câștig pentru orice credinciosImagine similară

La rândul său, sfântul Ioan Gură de Aur ne spune să socotim “milostenia nu ca pe o cheltuială, ci ca un venit; nu ca o pierdere, ci ca un câştig; căci tu, prin ea, dobândeşti mai mult decât ai dat”. Iar dacă milostenia e făcută cât mai mult pe ascuns, vom fi răsplătiți de Mântuitorul după credința noastră.

Milostenia se face nu doar cu bani, mai importantă decât toate fiind milostenia sufletească. E de ajuns să luați o carte sfântă și să vă duceți la un bătrân sau la un om sărac și să îi citiți un capitol sau să faceți o rugăciune. Mângâiați un om, mergeți la un bolnav și veți vedea cum se va schimba viața dumneavoastră.

“Că de veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-vă și vouă Tatăl vostru Cel ceresc; Iar de nu veți ierta oamenilor greșealele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșealele voastre”.

 

Sursa: Secretele
Categorii