Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Inele de cocos fără ou. Sunt incredibil de delicioase

 

 

Inele de cocos fără ou. Sunt incredibil de delicioase

 

Ingrediente:

100 g- nucă de cocos rasă fină
250 g- unt
250 g- făină
100 g- zahăr pudră
100 g- amidon de cartofi
2-3 linguri rom
Zahăr pudră și zahăr vanilat pentru rulat (cantitate după cum este necesar)

 

Mod de preparare:

  1. Framantam toate ingredientele cu mana intr-un bol. Adăugați rom, câte o lingură, după cum este necesar. Pune aluatul pe suprafața de lucru înfăinată, se formează o minge, se înfășoară în folie alimentară și se dă la frigider pentru o jumătate de oră.
  2. Scoatem aluatul din frigider, il lasam sa se odihneasca putin sa nu fie prea tare, apoi il intindem pe o suprafata de lucru infainata la o grosime de aproximativ 5 – 6 mm.
  3. Tăiați cercuri mici cu un diametru de 4 – 5 cm. Tăiați un cerc mai mic în centrul fiecăruia pentru a forma inele. Asezati inelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Desenați un model pe fiecare inel cu o furculiță. Am copt inelele la 180 °C timp de aproximativ 10 minute (depinde de propriul cuptor – fiecare cuptor se coace diferit). Nu coaceți în exces, ar trebui să fie de culoare deschisă după coacere și coapte maro deschis dedesubt. Lăsați inelele coapte să se răcească puțin pe foaia de copt și apoi rulați-le într-un amestec de vanilie și zahăr pudră (la fel ca semilunele de vanilie). Depozitați în cutii ermetice.
  5. Notă: Nu există ouă în aluat, așa că inelele de nucă de cocos sunt frumoase și albe. Datorită amidonului din cartofi, își păstrează forma când sunt coapte. Recomand să le coacem din timp, nu în ziua de Crăciun, pentru că au nevoie de câteva zile să se înmoaie.

 

Pofta buna!

 

 
Categorii