Remedii naturiste

Îţi simţi picioarele grele, obosite sau transpiră excesiv? Ai micoza sau bataturi? Uite ce ai de făcut pentru ca toate aceste neplăceri să dispară!

 

 

Îţi simţi picioarele grele, obosite sau transpiră excesiv? Ai micoza sau bataturi? Iată ce ai de făcut pentru ca toate aceste neplăceri să dispară!

 

 

Baia, masajul, cremele şi gelurile pot ajuta la relaxarea picioarelor obosite sau dureroase, dar avem la îndemână şi leacurile bunicii, foarte eficiente pe termen lung.

 

Iată care sunt acestea:

1. Pentru a atenua durerile de picioare, fierbeţi timp de o jumătate de oră o ţelină întreagă, cu frunze şi tulpină. Strecuraţi şi lăsaţi să se răcească. Ţineţi picioarele în acest decoct timp de 15 minute, de cel puţin două ori pe zi, în cazul durerilor permanente sau dacă picioarele au fost supuse unui efort susţinut.

2. Pentru a relaxa picioarele obosite, pentru a atenua durerea produsă de bătături sau de micoză (picior de atlet) sau doar pentru a scăpa de mirosul neplăcut, încălziţi patru litri de apă, în care aţi pus două legături de cimbru proaspăt. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, apoi strecuraţi. Lăsaţi să se răcească puţin, până ce devine suportabil şi ţineţi picioarele în acest decoct timp de o jumătate de oră, înainte de culcare.

3. Dacă vă mănâncă tălpile, ungeţi cu puţin ulei vegetal (de cocos sau de migdale), apoi acoperiţi-le cu felii subţiri de usturoi. Înfăşuraţi picioarele în tifon, apoi puneţi şosete de bumbac şi ţineţi-le aşa toată noaptea.

4. Dacă picioarele vă transpiră excesiv, spălaţi-le cu apă, în care aţi turnat câteva picături de oţet de mere. După ce le-aţi spălat şi uscat bine, pudraţi cu talc. Ideal ar fi să nu purtaţi două zile la rând aceeaşi încălţăminte, pentru că sunt necesare cel puţin 24 de ore pentru ca aceasta să se aerisescă.

5. Tot pentru combaterea transpiraţiei se poate prepara o infuzie din muşeţel, gălbenele sau salvie în doi litri de apă. Se strecoară, se lasă la răcit şi se ţin picioarele în acest ceai timp de douăzeci de minute.

6. Micoza sau piciorul de atlet:

• Preparaţi o pastă din 60 grame bicarbonat de sodiu şi apă. După ce aţi curăţat picioarele, aplicaţi pasta şi lăsaţi să acţioneze cel puţin cincisprezece minute. Pudraţi apoi uşor cu feculă (amidon) de porumb. Repetaţi de două, trei ori pe săptămână.

• Masaţi picioarele cu câteva picături de ulei esenţial de muşeţel. Repetaţi zilnic.

• Înmuiaţi picioarele timp de douăzeci de minute într-un amestec obţinut din 500 mililitri oţet din cidru de mere şi 125 mililitri apă. Repetaţi zilnic, ori de câte ori este nevoie.

 

Sursa: Secretele.com
Categorii