Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Julfa cu nuca – o prajitura de Craciun, simpla si tare gustoasa

 

 

dsc_3503

 

 

Aceasta julfa se face de obicei in postul Sfantului Craciun…crema se face din samanta de canepa dar cum nu am nicio plantatie de canepa pe aproape am inlocuit cu nuca…:)
In tava de cuptor se coc cate 2 -3 foi odata, cateva minute cat prind o culoare aramie. 

 

Ingrediente:

  • o cana de zahar
  • 300 ml de apa
  • 2 cani de nuca macinata
  • vanilie
  • un pachet de foi placinta

Mod de preparare : 

Se macina nuca, iar cand sunt reci foile se rup bucati.

Se face un sirop din apa si zahar, se lasa la fiert cateva minute apoi se lasa sa se raceasca. Abia apoi se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se ”trec” foile rupte prin sirop, spoi se aseaza intr-un vas Jena sau alt vas alternativ un strat de foi, nuca si zahar,repetam pana la terminarea compozitiei.

Restul de sirop se toarna deasupra prajiturei, daca vi se pare ca nu este de ajuns mai faceti o portie de sirop.Trebuie ca foile sa fie imbibate de sirop, ca o baclava. Se lasa la rece pana a doua, sau a treia zi.

Se taie patratele sau romburi si se serveste.

Pofta buna!

 




Categorii