Sfaturi utile

Leacuri pentru mâini și picioare reci

 

 

 

Mâinile și picioarele mereu reci sunt un semn că circulația periferică este deficitară. Deși de multe ori nu este considerată o problemă medicală serioasă, este bine să-i acorzi toată atenția cu aceste 5 remedii din plante care-ți îmbunătățesc circulația sângelui.

Dacă nu este tratată la timp, circulația deficitară a sângelui poate afecta funcționarea organelor, deoarece cantitatea de sânge care ajunge la ele nu este suficientă. Poate provoca hipertensiune, atac vascular cerebral sau varice. Pe lângă faptul că extremitățile corpului sunt mereu reci, un alt indiciu al acestei probleme îl constituie umflarea mâinilor și a picioarelor.

Coacăze negre

Aceste mici fructe ușor acrișoare curăță vasele de sânge și astfel fluxul sanguin va fi facilitat. Poți consuma fructele proaspete sau poți bea zilnic ceai din coacăze negre și flori.

Loading...

Ardei iuți

S-a observat că unele condimente iuți, cum sunt ardeii stimulează circulația sângelui. Pe lângă aceasta, ardeii iuți întăresc venele și capilarele vaselor de sânge și curăță arterele de eventuale cheaguri sau de depozite de grăsime. Este recomandat să consumi cât mai des ardei iuți sau să-ți condimentezi preparatele cu pudră de ardei iute. De asemenea, pune puțină pudră de ardei iute în ulei de măsline și masează extremitățile.

Ginkgo Biloba

Această plantă a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Mai mult, ajută la  stimulează circulația sângelui către creier și grăbește vindecarea varicelor. Cel mai eficient este extractul de ginkgo biloba, dar pentru a stabili dozele este bine să ceri sfatul unui medic specialist.

Ghimbir

Pe lângă faptul că este de folos celor care au probleme digestive și combate senzația de greață, ghimbirul facilitează circulația sângelui. S-a constatat că cei care consumă în mod regulat ghimbir au o circulație mai bună a sângelui, în special la extremități. În plus, bea câte două căni de ceai de ghimbir pe zi și vei vedea repede diferența.

Usturoi

Deoarece  usturoiul îndepărtează depozitele de grăsime care se acumulează pe vene și artere, sângele va circula mai repde și va ajunge și la extremități. Poate fi adăugat în preparate, dar la fel de eficient este și dacă înghiți doi căței de usturoi dimineața, pe stomacul gol.

 

Sursa:  Cap Limpede
Categorii