Povesti de viata

Legenda delicatei vrăbiuțe

 

 

 

 

O vrăbiuță credincioasă – Loialitate și prețuire – Adevărata prietenie – Privilegiul de a avea prieteni

Legenda vrabiei

Demult, la începuturile omenirii, o vrăbiuță s-a așezat pe un stejar tânăr și plăpând.
– Tu nu vezi câți copaci falnici și puternici sunt în jur, tocmai pe mine ai ales să te așezi?
Auzind acestea, vrabia i-a replicat:
– Când vei fi pe patul de moarte voi veni la tine să văd dacă tot așa vei gândi.
A zburat vrăbiuța noastră, anii au trecut odată cu zborul ei, stejarul a îmbătrânit. În total au trecut 900 de ani, în 300 de ani stejarul a crescut și s-a dezvoltat, în alți 300 a rămas așa, umbrind pădurea și dând minunatele lui ghinde, iar în ultimii 300 s-a desfășurat lent procesul de îmbătrânire.

Vrăbiuța din poveste a așteptat 900 de ani, apoi, simțind că stejarul va muri, s-a dus să-i reamintească toate cuvintele pe care i le-a spus mai demult. I-a spus astfel:
– Vezi, cu toții avem vremea noastră când suntem mici și lipsiți de rezistență, apoi creștem și devenim falnici, ca mai apoi să îmbătrânim. Unele relații de prietenie pornesc din fragedă pruncie și rămân cu noi până la final.
Luându-și astfel adio unul de la altul, stejarul s-a făcut praf, în timp ce vrabia ciripea tristă pentru că pierdea un prieten.

Loading...
Prietenia adevărată – Loiali ca o vrăbiuță

O prietenie de calitate înseamnă respect, adevăr, bunătate, fidelitate. Prietenii reali stau în preajma ta, te caută, te felicită de ziua ta, îți respectă opinia, te încurajează, sunt sprijin la nevoie și se bucură pentru fiecare succes al tău. Ei sunt reperul tău moral, tu ești reperul lor moral.
Ei îți oferă dovezi concrete ale prieteniei, vin lângă tine, răspund la chemarea ta. Nu disimulează, nu sunt fățarnici.
Ei sunt loiali și îți sunt alături până la capătul drumului. Ei te prețuiesc și păstrează cu drag tot ce ține de sufletul și ființa ta, admiră tot ce te cuprinde. Să ai prieteni adevărați e un privilegiu. Cu un prieten ești mai binecuvântat, cu mai mulți ești și binecuvântat și bogat.

 
Categorii