Sarbatoarea Pastelui

Lidia Fecioru: Fa asta de Paste si in Saptamana Luminata si vei avea mult noroc tot anul

 

 

 

 

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.

Cum să ai noroc, sănătate și fericire în casă

De asemenea, Pastele este o sarbatoare magica care le aduce crendiciosilor bucurie in suflet si multa speranta. Lidia Fecioru ne-a dezvaluit ce trebuie sa facem in in zilele de Paste, dar si in saptamana luminata pentru ca Dumnzezeu sa ne trimita norocul, sanatatea si fericirea in casa. Citește mai jos ce sfaturi a oferit, dar și de ce nu este bine să vopsești ouăle în Vinerea Mare.

Sunt multe tradiții și superstiții în Săptămâna Patimilor care au fost transmise din generație în generație. Se spune că în prima zi a acestei săptămâni, se scot toate lucrurile din casă la aerisit. Totodată, potrivit cancan.ro, se văruiesc casele și se repară mobila, dacă este cazul. Sunt permise muncile de câmp până miercuri inclusiv.

Puterea magică a clopotelor

Bio-energo-terapeutul Lidia Fecioru spune ca atunci cand auzi bataia clopotelor in noaptea de inviere, de Paste sau in saptamana luminata este bine sa-ti pui oricate dorinte sufletesti ai si Dumnezeu va avea grija sa ti le implineasca. Clopotul va duce mai departe dorintele tale si daca nu sunt materiale acestea se vor implini, scrie Huff.ro.Imagine similară

In saptamana luminata este bine sa te dai intr-un leagan, pentru ca curentii formati in jurul tau sa ia energiile negative si sa le alunge de langa tine. Și tot acum, foarte important, toți credincioşii ar trebui să fie împăcaţi cu toată lumea, să ierte şi să-şi ceară iertare.

In noaptea de inviere apele izvoarelor devin vindecatoare, ungete-te in saptamana luminata cu apa sfanta si vei avea parte de vindecare mai rapida.

Fetele nemaritate se pot ruga in noaptea de inviere la Dumnezeu sa le trimita alesul, iar dacă păstrează cojile de la ouăle roșii de Paști grăbesc căsătoria, arata Ziarul Unirea.

Copiii care au probleme in dezvoltare pot fi pusi cu picioarele goale peste un topor pentru ca dezvoltarea lor sa fie accelarata sau pe podele de lemn.

De ce să nu vopsești niciodată ouăle în Vinerea Mare! 

Culoarea roșie în care le vopsim simbolizează sângele lui Iisus Hristos, care s-a scurs pe cruce pentru mântuirea lumii. Vopsitul ouălor de Paşte se face în joia sau sâmbăta din săptămâna de dinaintea Paştelui, niciodată în Vinerea Mare. Conform tradiției, se spune că nu este bine să le înroșești în Vinerea Mare, pentru că în această zi nu ar trebui să se facă nimic.

Cu toate acestea, în anumite zone de la noi din țară, lucrurile stau exact pe dos. Spre exemplu la Bistrița sau în Olteniei. Se pare că nimeni nu deține adevărul absolut, întrucât preoții susține că nu există o dogmă care să spună clar în ce zi se vopsesc ouăle.

Important e ca toată lumea să înroșească ouă!

 Sursa:  Jurnal din România
Categorii