Flori si gradina

Lipicioasa – Previne cancerul de toate tipurile, elimină pietrele la rinichi și kg în plus

 

 

Lipicioasa – Previne cancerul de toate tipurile, elimină pietrele la rinichi și kg în plus

 

 

Lipicioasa (Galium aparine) este considerată, în fitoterapie, o plantă vindecătoare cu puteri magice, indicată pentru întărirea imunității, tratarea afecțiunilor sistemului respirator, prevenirea sau tratarea bolilor de rinichi, prostatei, regenerarea ficatului în hepatită și ciroză.

Lipicioasa are o îndelungată istorie de utilizare medicinală populară ca bun diuretic, recomandat adesea pentru tratarea problemelor de piele precum seboreea, eczema şi psoriazisul, şi folosită ca agent detoxifiant general în boli grave precum cancerul. Planta întreagă, fără rădăcină, este alterativă, antiinflamatoare, laxativă, astringentă, depurativă, diaforetică, diuretică, febrifugă, tonică şi vulnerară.

Se utilizează atât intern cât şi extern în tratamentul unei largi game de afecţiuni, inclusiv sub formă de cataplasme pentru răni, ulcere sau multe alte probleme ale pielii, iar sub formă de decoct pentru insomnie, şi cazuri în care un puternic efect diuretic este de dorit. A arătat beneficii în tratamentul mononucleozei infecţioase (febra glandulară), tonsilitelor, hepatitelor, cistitelor.

Beneficii

  • Elimină toxinele
  • Tratează artrita
  • Bună pentru prevenirea cancerului de diverse tipuri
  • Tratează problemele renale
  • Curăță pielea și ajută în tratamentul dermatitei, acneei și rănilor
  • Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi

Infuzie pentru prevenirea sau tratarea cancerului

În experimentele realizate de savanţii ruşi, extractul din Lipicioasă a inhibat creşterea limfosarcomului cu 82%. În terapia populară, Lipicioasa este reco­mandată în caz de cancer uterin, cutanat, la prostată şi la stomac, cu metastaze în ficat. Efectul terapeutic poate să crească considerabil dacă infuziile sau decoctul se combină cu administrarea sucului proaspăt stors (sau congelat, pe timp de iarnă).
Reţeta de bază pentru toate tipurile de cancer prevede prepa­rarea infuziei dintr-o lingură de plan­tă şi 250 ml de apă clocotită, care se ţine în termos 4 ore, se strecoară şi se bea în 3-4 reprize, cald, cu 15 minute înainte de masă. În funcţie de loca­lizarea tumorilor, în reţetă se adaugă şi alte plante care ajută la rezolvarea problemelor în fiecare caz concret.

Lipicioasă - Plante Medicinale
Categorii