Flori si gradina

Lobelia, eficientă în tratarea bolilor de plamani, in dependența de droguri, a fost folosită pe scară largă ca produs de renunțare la fumat. Reduce tensiunea arterială

 

 

Lobelia, eficientă în tratarea bolilor de plamani, in dependența de droguri, a fost folosită pe scară largă ca produs de renunțare la fumat. Reduce tensiunea arterială

 

 

Numită după renumitul botanist francez Mattias del Lobel, Lobelia are proprietăți anti-spasmodice, anti-astmatice și expectorante. Funcționează atât ca stimulent, cât și relaxant al nervilor. Când este utilizată împreună cu alte ierburi în doze mici, funcționează ca stimulent. Când este utilizată în doze mai mari, acționează ca un relaxant.
Principalele sale ingrediente sunt izolobelanina și lobelina. În prezent, pe piață puteți găsi Lobelia sub diferite forme – cum ar fi capsule, extracte, ierburi uscate și tincturi. Este disponibilă în magazinele obișnuite de plante naturiste.
Lobelia a fost folosită de câteva secole de triburile aborigene pentru nevoi medicinale. Deși au fost efectuate o serie de studii asupra unor astfel de proprietăți – rezultatele rămân neconcludente din punct de vedere științific. Cu toate acestea, utilizarea sa a fost găsită eficientă în tratarea anumitor afecțiuni medicale, chiar și în epoca modernă.

1.Conform sugestiei Centrului Medical din Maryland, lobelia poate fi utilizată pentru a obține ameliorarea mai multor afecțiuni respiratorii. Este recomandată utilizarea acesteia pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, inclusiv bronșită, tuse convulsivă, astm și pneumonie. Lobelia funcționează ca un expectorant pe bază de plante și, prin urmare, vă ajută să vă curățați tractul respirator și plămânii. Ingredientele lobeliei accelerează acțiunea expectorantă.
2.Înapoi în secolul al XIX-lea, nativii americani și medicii foloseau planta pentru a provoca vărsături la oameni. În acest fel, o foloseau pentru a elimina toxinele din corpul uman și poate ajuta să facă față intoxicațiilor alimentare.
3.Lobelia este, de asemenea, utilizată și topic pentru a atenua durerile musculare și nodulele articulare declanșate de artrita reumatoidă. Este, de asemenea, utilizată pentru tratarea cazurilor de mușcături de insecte.
4.În ciuda lipsei dovezilor științifice, lobelia a fost folosită pe scară largă ca produs de renunțare la fumat. Nicotina funcționează pe receptori specifici din sistemul nervos uman pentru a crește ritmul cardiac, tensiunea arterială și a contracta vasele de sânge. Interesant este că lobelia funcționează în sens opus. Reduce tensiunea arterială, ritmul cardiac, relaxează mușchii și dilată vasele de sânge. Studiile indică, de asemenea, că poate fi eficientă în tratarea dependenței de droguri.
5.Planta ușurează mușchii și îmbunătățește fluxul sanguin. Astfel, poate ajuta la atenuarea crampelor menstruale și a crampelor musculare. De fapt, în secolul al XIX-lea, a fost folosită pentru a reduce rigiditatea pelviană în timpul nașterii.
6.În afară de utilizarea sa medicinală, o mulțime de oameni plantează lobelia în grădinile lor pentru înfrumusețare. Plantele înflorite arată frumos și atrag colibri. Florile strălucitoare și nectarul atrag, de asemenea, o mulțime de fluturi. Planta crește în locuri însorite.

Lobelia: fotografie de flori, îngrijind o plantă cu un efect decorativ pronunțat
 Beneficiile ceaiului Lobelia

Așa cum este cazul multor alte plante cu proprietăți curative și medicinale, avantajele lobeliei pot fi obținute cel mai bine atunci când o utilizați pentru a face o infuzie de ceai.

 Ai nevoie de:
•Frunze de lobelia uscată
•O cana cu apă
•Mierea / ștevie
 Procedura:
1.Va trebui să încălziți apa într-un ibric și apoi să adăugați o lingură de frunze de lobelie uscate în ea.
2.Lăsați-l să se infuzeze timp de aproximativ 5 minute și strecurați frunzele.
3.Înainte de a bea ceaiul, adăugați miere. Acesta va contribui la îmbunătățirea aromei.

 Următoarele beneficii majore ale ceaiului de lobelia sunt:

•Puteți oferi ceai de lobelia persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Acționează ca o alternativă sănătoasă și naturală in comparație cu alte produse pentru renunțarea la fumat.
•Consumul acestui ceai ajută la calmarea nervilor tensionați. Deci, puteți bea acest ceai de plante pentru a depăși momentele stresante.
Pentru a evita orice toxicitate sau problemă de sănătate, limitați consumul de ceai de lobelia la două căni pe zi.

❗️Efecte secundare și riscul consumului de Lobelia

În ciuda percepției pe scară largă că lobelia este toxică pentru consumul uman, consumul de extract de lobelia sau consumul de ceai nu sunt dăunătoare. Cu toate acestea, utilizarea excesivă sub orice formă poate duce la o serie de efecte secundare. Efectele secundare documentate cauzate de utilizarea excesivă a lobeliei sunt:
1.Transpirație
2.Diaree
3.Vărsături
4.Ameţeală
5.Greaţă
6.Bătăi rapide ale inimii
7.Tuse
Utilizarea ceaiului lobelia poate interacționa cu înlocuitori de nicotină și medicamente psihiatrice. Prin urmare, ar trebui să fii precaut cu privire la aportul acesteia. Pentru siguranță, femeile care alăptează sau care sunt însărcinate nu ar trebui să folosească această plantă.

How To Grow Lobelia - Bunnings Australia
Categorii