Flori si gradina

Lotusul albastru conține ginseng, ceea ce îi conferă proprietăți anestezice, are potențialul de a vă regla sistemul urinar. Antidiabetic

 

 

Lotusul albastru conține ginseng, ceea ce îi conferă proprietăți anestezice, are potențialul de a vă regla sistemul urinar. Antidiabetic

 

 

Nymphaea caerulea, mai bine cunoscută sub numele de floarea de lotus albastră, este de fapt un cadou pentru lume. Găsită inițial pe malurile râului Nil, Nymphaea caerulea, se găsește astăzi peste tot în lume, inclusiv sub-continentul indian. Această frumoasă floare albastră este considerată sacră de indieni, în special de budiști.
Studii recente au arătat că are și proprietăți curative. Nymphaea caerulea a fost folosită de vechii egipteni ca stimulent pentru creșterea dorinței sexuale. Era, de asemenea, un simbol al zeității egiptene „Nefertem”. Astăzi știm că floarea de Lotus albastră poate fi folosită pentru o varietate de scopuri medicale. Poate fi folosită pentru a face diverse preparate sănătoase, inclusiv ceai, vin și martini!

Beneficiile pentru sănătate ale florii de Lotus albastru:

Unele cercetări recente au indicat că Nymphaea caerulea posedă proprietăți psiho-active ușoare. De asemenea, oferă multe alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi:
🍀 Afrodisiac natural:
Această floare antică este folosită atât de bărbați, cât și de femei ca medicament afrodisiac. Are potențialul de a lucra ca stimulent sexual. Deci, condimentează-ți viața sexuală cu această floare uimitoare!
🍀 Probleme de menstruație:
Unele femei trec prin iad în fiecare lună din cauza diverselor probleme de menstruație. Aceste probleme pot fi tratate și vindecate în mod natural prin utilizarea florii de Lotus albastru. Utilizarea acestei flori sau a extractelor sale poate ajuta la reglarea perioadelor neregulate și la calmarea crampelor menstruale.
🍀 Tratează depresia:
Depresie, stres, anxietate – toate consecințele ritmului lumii actuale. Toate aceste probleme mentale pot fi ameliorate cu ajutorul rădăcinii nymphaea caerulea. De asemenea, crește puterea de memoriei.

🍀 Antidiabetic:
Diabetul, care a luat proporții epidemice astăzi, poate fi ușor și eficient tratat cu semințele acestei flori medicinale. Complicațiile diabetice, cum ar fi problemele cardiovasculare, sunt potențial reglementate de acest nufăr sacru.
Un steroid cunoscut sub numele de Nymphayol prezent în aceste flori este responsabil științific de activitatea antidiabetică. Acest steroid își îndeplinește datoria vindecând țesuturile endocrine care sunt deteriorate. Are chiar puterea de a stimula secreția de insulină în celulele beta.
🍀 Tratează problemele gastro-intestinale:
Tulburările stomacului, cum ar fi diareea și dizenteria, pot fi vindecate folosind rizomul acestei frumoase flori sacre de râu. Rizomul său posedă capacitatea de a trata dispepsia. Această floare este utilizată în tratarea icterului și a altor tulburări gastrointestinale interne. Se știe că consumul de preparate care conțin această plantă sănătoasă ajută la tratarea ficatului deteriorat.
🍀 Relaxant muscular și analgezic:
Studiile arată că această floare sacră acționează ca un analgezic precum Arnica și are, de asemenea, proprietăți relaxante musculare. Deci, dacă suferiți de tulburări nervoase, utilizați această floare pentru ameliorarea durerii și relaxare.
🍀 Hidratant natural:
În multe țări, extractele din semințele de nimfee caerulea sunt utilizate la prepararea produselor de îngrijire a pielii care asigură hidratarea instantanee a pielii. Așadar, dacă suferiți de piele uscată, utilizați cremă hidratantă cu flori de Lotus albastru.
🍀 Alte beneficii pentru sănătate:
•Lotusul albastru conține ginseng, ceea ce îi conferă proprietăți anestezice.
•Această floare simbolică albastră are potențialul de a vă regla sistemul urinar.
Dacă o persoană suferă de constipație, atunci medicamentele fabricate din nymphaea caerulea pot ajuta cu adevărat.

 

blue lotus | Blue lotus flower, Lily lotus, Blue lotus

Sursă

 
Categorii