Flori si gradina

Mirtului de lămâie. Este utilizat pe scară largă ca băuturi precum ceaiul, datorită valorilor sale terapeutice. Dureri de cap, depresie, astm, insomnie, gripa / răceala

 

 

Mirtului de lămâie. Este utilizat pe scară largă ca băuturi precum ceaiul, datorită valorilor sale terapeutice. Dureri de cap, depresie, astm, insomnie, gripa / răceala

 

 

Mirtul de lămâie ( Backhousia citriodora ) este o plantă cu flori, originară din Australia. După cum spun numele, este foarte aromat și are un gust caracteristic. Conține aproximativ 90-98% citral. De asemenea, conține minerale precum calciu, zinc și magneziu în cantități bune, precum și vitaminele A și E.
Mirtul de lămâie este utilizat în alimente pentru a spori aroma. Se folosește la prepararea sucurilor, sosurilor, salatelor, curry-ului și la gătitul cărnii de pui, pește, creveți etc. Se folosește și la prepararea pâinilor, prăjiturilor, deserturilor etc.
În afară de alimente, mirtul de lămâie este utilizat în produse de îngrijire a pielii, cum ar fi loțiuni, balsamuri pentru buze, etc. Este, de asemenea, utilizat în produse de îngrijire a părului, cum ar fi șampoane și balsamuri. Este utilizat pe scară largă ca băuturi precum ceaiul, datorită valorilor sale terapeutice.

Beneficiile mirtului de lămâie:

🌱 Infecția sinusală
Dacă aveți probleme cu sinuzita, atunci uleiul de mirt de lămâie vă poate fi de mare ajutor. Acest lucru se datorează faptului că mirul de lămâie are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamației pasajului nazal, în timp ce proprietatea sa anti-infecțioasă combate infecțiile care cauzează probleme ale sinusurilor.
🌱 Bronșită
Uleiul esențial de mirt de lămâie a fost găsit eficient în tratamentul bronșitei. Deoarece bronșita este inflamația membranei mucoase din pasajul bronșic, utilizarea uleiului de mir de lămâie poate reduce inflamația, precum și combate infecția, care este cauza bronșitei.
🌱 Indigestie și tulburări gastro-intestinale
Mirtul de lămâie a fost considerat util în tratarea indigestiei și a tulburărilor gastro-intestinale, cum ar fi balonarea, etc. Anumite proprietăți ale mirului de lămâie ajută la stimularea procesului de digestie. Puteți consuma mirt de lămâie sub formă de ulei sau ca și condiment sau ceai.
🌱 Molluscum contagiosum
Molluscum contagios este o infecție virală a pielii care provoacă umflături de culoare roșie sau leziuni pe piele. Studiile au arătat că folosind mirtul de lămâie este un mod natural de a trata molluscum contagiosum. Proprietatea antivirală a mirtului de lămâie îl face un remediu eficient.
🌱 Durere în gât
O durere în gât poate fi foarte dureroasă și greu de suportat. Proprietățile antiseptice, antiinflamatorii și antibacteriene ale mirtului de lămâie ajută la tratarea durerii în gât prin uciderea bacteriilor și reducerea inflamației. Puteți lua ulei esențial de mirt de lămâie cu miere pentru ameliorarea durerii în gât.
🌱 Acneea
Acneea este o mare problemă, mai ales pentru fete. Mirul de lămâie este un remediu natural minunat pentru problema acneei. Este util în tratarea tenului gras, care este una dintre principalele cauze ale acneei. Utilizarea uleiului esențial de mirt de lămâie vă poate ajuta să scăpați de acnee. Puteți adăuga uleiul său și în loțiunea dvs.
🌱 Depresie
Mirtul de lămâie poate fi calmantul tau. Oferă un efect calmant, inducând un somn mai bun, promovând relaxarea. Vă puteți masa picioarele cu ulei de mirt de lămâie. Poate fi adăugat în lămpi aromatice, deoarece aroma sa calmează mintea și ridică starea de spirit.
🌱 Sănătatea bucală
Mirul de lămâie poate fi util în tratarea problemelor de sănătate orală, cum ar fi ulcerele, iritația, problemele dinților etc. Utilizarea acestei plante curăță gura, oferind astfel protecție împotriva diferitelor infecții care cauzează bacterii și viruși. Puteți adăuga pudră de mirt de lămâie în pasta de dinți pentru utilizare regulată. Poate fi folosit și în ceai.
🌱 Îmbunătățește sistemul imunitar
Un sistem imunitar sănătos înseamnă mai puține probleme de sănătate din cauza unui sistem imunitar mai puternic, vital pentru combaterea bolilor. Consumul de mir de lămâie vă întărește sistemul imunitar, oferindu-vă astfel protecție împotriva mai multor probleme de sănătate. Puteți folosi mirul de lămâie sub formă de ceai, pulbere sau ulei pentru a vă ajuta sistemul imunitar.

🌱 Antioxidant
Mirul de lămâie are proprietăți antioxidante care elimină radicalii liberi din sistemul dumneavoastră. Acest lucru protejează celulele de a se deteriora și previne îmbătrânirea creierului, cancerul, tumorile, bolile de inimă.
🌱 Combate mirosul neplăcut
Aroma răcoritoare a mirului de lămâie vă ajută să scăpați de mirosul neplăcut al corpului și de respirația urât mirositoare. Proprietatea sa antimicrobiană previne mirosul corpului prin uciderea microbilor cauzatori de miros. Puteți adăuga ulei de mir de lămâie în cadă sau puteți aplica câteva picături din acesta pe corp.
Pentru a scăpa de respirația urât mirositoare, puteți adăuga câteva picături de ulei de mirt de lămâie în apă și faceți gargară.
🌱 Cefalee
Aroma liniștitoare a mirtului de lămâie inhibă durerile de cap. Puteți inhala abur adăugând mirt de lămâie. Un alt mod de a trata durerile de cap este să vă masați tâmplele cu ulei esențial de mirt de lămâie.
🌱 Piciorul sportivului
Piciorul sportivului este o infecție fungică a pielii, care provoacă mâncărimi, roșeață în talpa piciorului și între degetele de la picioare. Proprietatea antifungică a mirtului de lămâie combate această infecție prin uciderea unei astfel de ciuperci.
🌱 Astm
Mirul de lămâie ajută la combaterea astmului. Astmul este o boală pulmonară în care pasajul respirator se umflă și se îngustează provocând dificultăți de respirație. Aburul cu mirtul de lămâie în apă poate fi utilă pentru ameliorarea problemelor de astm.
🌱 Artrita reumatoidă
Artrita reumatoidă este una dintre problemele comune ale articulațiilor osoase cu care se confruntă oamenii. Este o tulburare inflamatorie care are ca rezultat articulații umflate dureroase. Proprietatea antiinflamatoare a mirtului de lămâie ajută la reducerea inflamației și oferă ușurare. În caz de poliartrită reumatoidă, vă puteți masa articulațiile cu ulei esențial de mirt de lămâie pentru ameliorare.
🌱 Crampe
Crampele pot fi definite ca o contracție musculară involuntară care provoacă durere. Mirtul de lămâie ajută la reducerea crampelor musculare și a crampelor menstruale. Substanțele chimice găsite în acesta ajută mușchii să se relaxeze, reducând astfel crampele într-o măsură semnificativă.
🌱 Mușcăturile de insecte
Uleiul de mirt de lămâie poate fi folosit pentru a trata mușcăturile de insecte. Aplicarea sa calmează zona afectată și, de asemenea, reduce inflamația. Mirul de lămâie poate fi adăugat la orice loțiune pentru a preveni mușcăturile de insecte, deoarece acționează ca un agent de respingere a insectelor datorită aromei sale puternice.
🌱 Un somn mai bun
Mirtul de lămâie este deosebit de benefic pentru cei care nu pot dormi liniștiți. Efectul relaxant al acestei plante vă poate calma mintea și vă poate promova un somn liniștit. În acest scop, puteți face baie adăugând ulei de mirt de lămâie într-o cadă înainte de a merge la culcare sau beți ceai de mirt de lămâie înainte de culcare.
🌱 Gripa / răceala
Proprietatea antivirală a mirtului de lămâie ajută și în tratarea gripei. A inhala abur cu câteva picături de ulei de mirt de lămâie vă poate ajuta în lupta împotriva gripei.
🌱 Eliminarea mucusului și flegmei
Uneori corpul nostru începe să producă exces de mucus și flegmă din cauza frigului, gripei sau infecțiilor. Această flegmă se acumulează în plămâni și în căile respiratorii provocând dificultăți de respirație. Aburul cu câteva picături de ulei de mirt de lămâie în apă poate fi foarte util în acest sens, eliminând excesul de flegmă și mucus acumulat.

Beneficiile unui arbust vesnic verde - mirtul

 
Categorii