Credinta

Lucruri pe care Vechiul Testament le interzice

 

 

 

 

Traim intr-o lume civilizata si cautam sa respectam cele Zece Porunci, conform Bibliei. Dar nu toata lumea stie ca, in afara poruncilor, Biblia are multe alte indicatii, care ar trebui respectate si de care ori habar n-avem, ori stim si nu ne pasa, ori ne pasa, dar ne facem ca nu observam.Tatuaje

Daca suntem evlaviosi, n-ar trebui sa ne tatuam. Problema este statuata prin Levitic, 19:28, potrivit Kabanik. Aici se prevede ca nu este permis sa-ti faci singur taieturi in carne, incrustari sau insemnari pe pielea ta. O intrebare retorica: cine stie ce-i ala Levitic? Este a treia carte a Pentateuhului, deci si a Vechiului Testament si Tanakhului.

Taierea parului, a mustatii si barbii

Biblia se ocupa in detaliu de toaleta barbatului. Cartea Sfanta este categorica: sa nu te tunzi in cap si sa nu tai colturile barbii tale. Levitic 19:27. Sa fim seriosi: tunsul a devenit o chestie de mare rafinament la unele televiziuni, iar daca nu ne-am rade ar da faliment toata industria aparelor de ras. Atunci sa vezi criza!

Loading...

Preziceri si horoscop

Aceeasi scriptura porunceste: sa nu invoci sufletul mortilor, sa nu te duci la vrajitori, nici la ghicitoare si sa nu-ti spurci sufletul prin ele. Levitic 19:31. Leviticul nu spune ce patesti daca incalci porunca. Probabil nu ajungi in Rai. “Paguba-n ciuperci!” – ar zice cunoscutele cliente ale domnnisoarelor Vanesa si Melisa.

Schilodire

Daca ti se intampla cam ce i s-a intamplat eroului din romanul Fiesta de Hemingway, ai sfeclit-o. Scriptura e categorica: cine si-a zdrobit sau taiat scarnavul organ nu poate intra in imparatia cerurilor, in veci. Deuteronom 23:1.

Sotia sa nu lupte langa sotul ei

In mod ciudat, Cartea Sfanta interzice sotiei sa lupte alaturi de sotul ei, ca sa-l apere. Cand se bat doi barabati, iar sotia intervine ca sa-l salveze pe sotul ei din mana celuilalt, mana ei face un pacat, atingand un barbat strain, iar ochiul ei se face vinovat ca l-a privit. Deuteronom 23: 11-12. Decat sa te incarci cu atatea pacate, mai bine lasa-l pe individ sa-ti snopeasca sotul in bataie!

Sunca si carnea de iepure

Camila este spurcata, copita ei fiind despicata, iepurele este spurcat chiar si fara copita despicata, iar porcul este si el spurcat pentru ca nu rumega. Carnea lor sa nu o mancati, pentru ca toate acestea sunt necurate. Levitic 11: 3-8.

Fructe de mare, creveti, homar

Toate acestea sunt interzise. Tot ce misca in mare si in rauri, dar nu are aripioare, este uraciune voua. Sa nu mancati carnea lor si sa detestati organele lor. Levitic 11:10-11. Totusi Levitic permite sa mancati lacuste, care nu se incadreza in asemenea categorii prohibite.

A doua casatorie

Cine isi paraseste sotia lui si se casatoreste cu alta fmeie comite un adulter. Femeia care isi lasa barbatul ei si se casatoreste cu alt barbat tot adulter face. Adulterul este un pacat de moarte. Marcu 10: 11-12.

Cand mireasa nu este fecioara

Scriptura este severa. Daca mireasa nu era fecioara, parintii mirelui o vor duce inapoi la tatal ei, o vor tintui de usa si o vor expune batjocorii, ca sa arunce oricine cu pietre in ea. Ea trebuie sa moara lovita cu pietre pentru pacatul de curvie, care n-are iertare. Deuteronom 22: 21-22. Astazi, la una ca asta, chiar si miresele au prezumtie de nevinovatie.

 

Sursa: Ziare.com
Categorii