Preparate fara carne

Mâncare de gutui cu garnitură de orez și friptură de pui

 

 

 

 

Din darurile aurii ale toamnei, delicioase și aromate, adică gutuile, nu trebuie să preparăm numai gem, compot sau dulcețuri, ci și o delicioasă Mâncare de gutui cu garnitură de orez și friptură de pui.3-4 gutui bine coapte.

 

 Ingediente:

2-3 linguri de zahăr

500 ml apă

Loading...

sare

orez

rozmarin

ulei

1 linguriță amidon

 

 Mod de preparare:

Se pune zahărul la caramelizat, apoi se stinge cu apă și se lasă să fiarbă până se topește.
Gutuile se spală și se șterg bine de puf, apoi se taie în felii groase de 2-3 cm.

Se trag la tigaie, pe ambele părți pentru a prinde o ușoară crustă, apoi se adaugă peste sosul caramelizat.

Se adaugă o linguriță de amidon pentru a prinde sosul consistență și se lasă la fiert până se pătrund bine gutuile.

După ce s-au gătit și s-a legat sosul, se scufundă cratița în apă rece, astfel se întrerupe procesul termic, iar gutuile nu se înmoaie foarte mult.

Separat se pregătește o garnitură simplă de Orez basmati, dar și o Friptură de pui, ambele aromte cu rozmarin cu care se servește mâncarea de gutui.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii