Remedii naturiste

Maria Treben – tratament naturist CHISTURI

 

 

Maria Treben – tratament naturist CHISTURI

 

 

Pentru tratarea chisturilor, se vor folosi toate plantele și remediile recomandate mai jos, conform recomandărilor Mariei Treben.

Coada-calului

Despre această plantă, terapeuta Maria Treben spunea că are capacitatea de a scoate tot răul afară din corp. Coada-calului „spală, curăță, arde, îndepărtează tot ce e stricat”.

Chisturi – Tratament Naturist În cazul chisturilor, coada-calului se va folosi sub formă de ceai și de comprese. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă și 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi, una dimineața, pe nemâncate, și una seara, cu 30 de minute înainte de culcare.

Loading...

Compresele cu coada-calului se vor aplica peste noapte. Sunt miraculoase nu numai în cazul chisturilor, ci și a tumorilor, hematoamelor, adenoamelor, melanomului, abceselor și umflăturilor.

Se pune o mână de coada-calului într-o sită agățată peste un vas cu apă clocotită. Plantele se lasă să se înfierbânteze, și când sunt suficient de fierbinți și moi, se învelesc într-o pânză și se aplică pe locul unde există chistul. Peste compresă se mai pune o bucată de pânză curată, pentru a menține căldura. Acest aspect este foarte important pentru vindecare.

Pentru efecte maxime, trebuie să folosiți plante proaspete, verzi. În acest caz, aceleași plante se mai pot folosi încă de 2 ori, încălzite de fiecare dată.

  • una după micul-dejun; compresa se lasă să acționeze 2 ore; se stă întins în pat
  • a doua după masa de prânz; se lasă 2 ore; se stă în pat
  • a treia înainte de a merge la culcare; se lasă peste noapte

Amestec de ceai

Pe lângă tratamentul intern (ceai) și extern (comprese) cu coada-calului, se va bea și acest ceai mixt, preparat din:

  • gălbenele (300 g)
  • coada-șoricelului (100 g)
  • urzică (100 g)

Se amestecă plantele. Se ia 1 linguriță de amestec și se infuzează cu 1 cană de apă clocotită. Se bea câte 1,5 – 2 litri de ceai pe zi, cu înghițituri mici. Puteți păstra acest ceai cald într-un termos.

Comprese cu mic-bitter suedez

La fel de importante pentru vindecarea chisturilor sunt compresele cu bitter suedez. Acestea se vor aplica alternativ cu compresele cu coada-calului.

Se unge zona chistului cu alifie de gălbenele, apoi se umezește o bucată de vată (suficient de mare cât să acopere locul afectat) în bitter, și se aplică. Se acoperă cu o bucată de vată sau pânză uscată și la final se fixează cu o folie de plastic, pentru a menține căldura și a permite mobilitatea.

Aceste comprese se aplică la amiază, între prima și a doua compresă cu coada-calului și se lasă să acționeze 4 ore.

 

 Sursa
Categorii