Credinta

Mesaje, sms, felicitări Sfântul Gheorghe – urări de La mulți ani – felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

 

 

Mesaje, sms, urări, felicitări Sfântul Gheorghe   – urări de La mulți ani – felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

 

 

Mesaje, sms, urări de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, iar cei care poartă numele acestuia îşi serbează onomastica. Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai importanţi sfinţi în calendarul creştin-ortodox. El se sărbătoreşte în fiecare an pe 23 aprilie. În tradiţia populară, Sfântul Gheorghe mai este întâlnit ca Sân-George sau Sângeorz, patronul naturii înverzite, al vegetaţiei, al vitelor şi al oilor. Radio Iași vă dă câteva idei de mesaje de Sfântul Gheorghe pe care le puteţi transmite celor dragi – Gheorghe, George, Georgeta, Georgiana.

Iată nişte exemple de urări pentru Sfântul Gheorghe.

* Îţi urez La Mulţi Ani, pentru că porţi acest nume. Fie ca Sfântul Gheorghe pe care îl reprezinţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

* Fie ca toate împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe cât mai frumoasă!

* Pentru că astImagini pentru mesaje de sf gheorgheăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine! La Mulţi Ani!

* Onomastică plină de voie bună. La mulţi ani, Georgeta, Georgiana/ Gheorghe!

* Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!

* Fie ca sfinţii ce te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!

* Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii!

* La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Georgeta, Georgiana/ Gheorghe!

* Bucuria lumii toată, zi de zi-n uşă să-ţi bată, iar Bunul Dumnezeu să-ţi dea, tot ce îţi doreşti şi ai vrea!

* Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Gheorghe, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit.

* Priveşte această zi specială ca pe o nouă pagină din povestea ta de viaţă, o poveste tot mai frumoasă cu fiecare an ce vine. La mulţi ani!

Imagini pentru mesaje de sf gheorghe

“Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Gheorghe!

“Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”

La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

“Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”

“Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Georgeta, Georgiana/ Gheorghe !”

“Îţi urez “La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”

“La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”

Aproape 900.000 de români îşi sărbătoresc, miercuri, onomastica, de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, dintre care peste 700.000 sunt bărbaţi, majoritatea purtând numele de Gheorghe sau Ghiorghe.

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Gheorghe, 132.600 poartă numele de Georgeta, 33.000 se numesc Gheorghiţa au Ghiorghiţa, iar 14.900 au fost botezate Geta.Imagini pentru mesaje de sf gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, pomenit în calendarul creștin ortodox la 23 aprilie, s-a născut în Capadocia într-o familie creștină. Rămas orfan de tată, s-a mutat cu mama sa în Palestina. În timpul împăratului Dioclețian (284-305), s-a înrolat în armata romană, și s-a făcut în scurtă vreme renumit pentru forța, priceperea și vitejia lui în luptă, încât a fost ridicat la rang de ofițer în armata imperială. În anul 303, Dioclețian a emis un edict de persecuție a creștinilor, care a declanșat un imens val de arestări, torturi și crime, toate sub lozinca imperială „nomen christianorum deleto” (numele creștinilor să fie șters). Aflat în preajma împăratului și văzând cruzimea de care erau în stare persecutorii, Sfântul Gheorghe a mers de bunăvoie în fața lui Dioclețian mărturisindu-și credința în Hristos. Uimit de curajul soldatului său acesta l-a trimis la închisoare. A fost supus la torturi groaznice „a fost trecut prin toate vămile muceniciei”, cum se spune în relatarea martiriului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. În toate aceste torturi a dovedit un curaj și o bărbăție nemăsurate, păstrându-și neclintită mărturisirea. Printre cei care au asistat la groaznicele torturi, și care, convinși că tăria și curajul Sfântului țin de o putere nefirească, s-au convertit la creștinism, se numără și soția lui Dioclețian, Alexandra, care a suferit curând după aceea martiriul.

Neizbutind să-l despartă prin chinuri de Hristos, Dioclețian l-a condamnat la moarte prin decapitare, sentința fiind executată la 23 aprilie 303.

 

Imagini pentru mesaje de sf gheorghe

Sursa: Radio Iasi
Categorii