Sfaturi utile

Motive ascunse pentru care te dor picioarele mereu

 

 

Motive ascunse pentru care te dor picioarele mereu

 

Dacă suferiți de dureri cronice ale piciorului, nu sunteți singuri – 80% din populația SUA vă împărtășește situația.

Vestea bună este că majoritatea durerilor de picioare sunt legate de stilul de viață. Cu alte cuvinte, îți poți reduce suferința făcând niște schimbări simple.

Va trebui să renunți la unele lucruri, dar va merita.

Să aruncăm o privire la 4 cauze frecvente, ușor de remediat, ale durerii de picior.

1. Pantofi cu toc înalt

Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză.

Orice toc care are mai mult de 5 cm în înălțime plasează peste jumătate din greutatea corpului pe picioarele tale. Acest lucru îngustează foarte mult forma piciorului și poate duce la fracturi și, desigur, la o cantitate imensă de durere.

Vârfurile ascuțite ale multor pantofi cu tocuri înalte fac lucrurile și mai rele, plasând degetele într-o poziție complet nenaturală și restrângând fluxul sanguin.

Cu cât tocul pantofului este mai jos și mai gros, cu atât va fi mai bine pentru picioarele tale. Serios, renunță la tocuri înalte.

2. Perioade lungi de stat

Milioane de oameni suferă de dureri cronice ale picioarelor ca urmare a statului în picioare pentru perioade lungi de timp. Nicio surpriză într-o astfel de situație – picioarele suportă cea mai mare parte a greutății corporale.

Pantofii potriviți pot oferi picioarelor tale sprijinul de care au nevoie, mai ales dacă ridici frecvent obiecte sau grădinărești, ceea ce îți poate pune picioarele în poziții incomode.

3. Guta

Guta, o formă de artrită, este cauzată de acumularea de acid uric în articulații. Boala – una dintre cele mai frecvent înregistrate de-a lungul istoriei – este caracterizată prin inflamație și dificultăți în mișcarea degetelor de la picioare.

Puteți combate nivelul de acid uric din corpul dumneavoastră consumând mai multe alimente alcaline.

4. Picior plat

Dacă tălpile picioarelor tale pot atinge podeaua când stai în picioare, ai picioarele plate.

Este o afecțiune moștenită, dar poate fi cauzată și de purtarea tocurilor înalte pentru perioade lungi de timp sau de supunerea picioarelor la alte forme de uzură nenaturală.

Persoanele cu picioare plate raportează de obicei durere în zona călcâiului și a părții din mijloc.

Exercițiile de întindere a călcâiului pot oferi o ușurare semnificativă.

Anatomia piciorului - Clinica Picioarelor

 
Categorii