Credinta

Multumesc, Doamne! Pentru tot ce mi-ai dat, pentru tot ce m-ai învățat și pentru tot ce mi-ai lăsat

 

 

Multumesc, Doamne! Pentru tot ce mi-ai dat, pentru tot ce m-ai învățat și pentru tot ce mi-ai lăsat

 

 

Recunostinta este una dintre cele mai intelepte invataturi ale vietii. Pe langa alte teme si tehnici spirituale, recunostinta iti deschide cu adevarat sufletul, te elibereaza intr-un mod placut, luminandu-ti chipul. Niciodata n-o sa spunem multumesc incruntati, niciodata n-o sa spunem multumesc gandindu-ne la factori negativi, nocivi sufletelor noastre.

Faptul ca spui multumesc, inseamna deschidere. Deschidere catre tine in primul rand, catre fiinta ta, catre adancul tau pe care crezi ca-l sti, dar nu-l sti… A spune multumesc din suflet, depaseste pragul recunostintei, inseamna ca iubesti, inseamna ca esti om bun, pregatit sa te cunosti cu adevarat. Frumusetea interioara, uneori necunoscuta, se masoara in MULTUMESC.

Invata sa multumesti pentru tot ce primesti, mai ales in momentele grele. In acele momente poti descoperi cat de puternic esti de fapt. Multumeste pentru ele, multumeste din tot sufletul tau ca ti s-a dat asta acum. Existenta nu iti va da niciodata mai mult decat poti duce. Orice primesti de la viata, sub orice forma, devine o oportunitate de a te cunoaste si mai bine pe tine, de a deveni mai constient de existenta aceasta fabuloasa.

Multumeste cerului, multumeste oamenilor, multumeste pasarilor, multumeste-i ploii, multumeste-i soarelui. Indiferent de momentul in care te afli, indiferent de ceea ce faci adu-ti aminte sa spui cel putin o data pe zi: Multumesc! Fa acest mic exercitiu. Multumesc este modul in care Dumnezeu ne aduce aminte ca nu suntem in niciun moment separati de el.
Daca privesti cu atentie, tacut, la tot ce se intampla in jurul tau vei descoperi minunea existentei, iar daca privesti in interior, tacut, descoperi ca tu insuti esti aceasta minune.

 
Categorii