Desert

Negresa cu gem de prune si glazura

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

2 borcane de gem de prune de casa a cate 375 g fiecare
1 cana de ulei (300 ml)
2 cani de sifon
1 plic praf de copt
3 linguri de cacao
1 cana de zahar
faina cat cuprinde, cred ca vreo 3-4 cani

Pentru glazura:

Loading...

250 g margarina
3 linguri zahar
2 linguri pline cacao
1 lingura esenta rom

 

Mid de preparare:

Se varsa gemul intr-un bol si se mixeaza bine cu zaharul, pana acesta incepe sa se topeasca. Se adauga si uleiul, ca pentru maioneza.

Se adauga apoi cacao si praful de copt si se omogenizeaza bine. Adaugi sifonul si amesteci cu o spatula de silicon, bine-bine, pana cand s-a legat compozitia. Incepi sa adaugi faina, putin cate putin. Initial amesteci cu spatula, apoi bagi si mixerul. Aluatul trebuie sa fie mai gros, ca pentru un chec.

Torni aluatul intr-o tava dreptunghiulara mai mare, tapetata cu hartie de copt, si o coci in cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 de minute, la foc potrivit, pana la proba cu scobitoarea.

Lasi prajitura sa se racoreasca in tava, apoi o scoti, o pui pe un platou si torni glazura deasupra. Pentru glazura amesteci toate ingredientele, le pui pe foc si le lasi sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa. O lasi putin la racorit si apoi o torni peste prajitura. Lasi negresa pana a doua zi la frigider si abia apoi o portionezi.

 

Pofta buna!

 

Sursa : Artă și savoare




Categorii