Torturi

Nici de cuptor nu aveți nevoie – tort rapid și delicios, la tigaie!

 

 

Nici de cuptor nu aveți nevoie – tort rapid și delicios, la tigaie!

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de tort la tigaie. Un astfel de desert se prepară foarte ușor și se dovedește foarte delicat și gustos. Combinația de blaturi de cacao cu crema de brânză este ideală chiar și pentru cel mai mofturos gurmand. Desertul este atât de gingaș și gustos, încât vă va cuceri din prima. Preparați delicii neobișnuite și delicioase din cele mai banale ingrediente. Familia dragă va fi mulțumită.

Ingrediente:

INGREDIENTE ALUAT

– 160 ml de lapte

– 2 linguri pudră de cacao

– 3 ouă

– 1 linguriță praf de copt

– 100 g de zahăr

– 170 g de făină cernută

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 g de vanilie

INGREDIENTE SIROP

– 200 ml de apă clocotită

– 2 linguri de zahăr

– 2 lingurițe de cafea naturală

INGREDIENTE CREMĂ 

– 5-6 linguri de cremă fiartă

– 200 g cremă de brânză

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul pentru blaturi: bateți într-un bol ouăle cu zahărul până veți obține o masă spumantă. Apoi turnați laptele (la temperatura camerei) și treptat încorporați făina cernută. Amestecați bine aluatul.

2. Adăugați în aluat pudra de cacao, vanilia și praful de copt. Amestecați aluatul apoi adăugați uleiul vegetal. Iar amestecați.

3. Luați o tigaie de 24 cm diametru și ungeți-o cu puțin ulei vegetal. Turnați, răspândiți și uniformizați 1-1,5 polonic de aluat. Deci, ar trebui să obțineți din toată cantitatea aluatului finit 5 blaturi.

4. Coaceți blatul sub capac, până apar bule pe suprafață, apoi întoarceți-l pe partea opusă și mai coaceți-l timp de 1 minut, sub capac. Procedați similar cu aluatul rămas. Lăsați blaturile să se răcească.

5. Pregătiți siropul: amestecați într-o cratiță zahărul cu cafeaua, apoi turnați apa clocotită. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Opriți focul. Lăsați siropul să se răcească.

6. Pregătiți crema: mixați într-un bol crema fiartă cu crema de brânză. La dorință, puteți pregăti crema preferată.

7. Asamblați tortul: tăiați marginile blaturilor informe. Fărâmițați resturile blaturilor, folosind blenderul.

8. Însiropați fiecare blat, apoi ungeți-l cu cremă și suprapuneți-le într-un teanc pe un platou de servit. Ungeți bine suprafața tortului cu cremă și decorați-o cu fărâmituri de blat. Dați tortul la frigider pentru 1 oră.

9. Tortul este gata! Serviți desertul cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai.

 

Poftă bună!

 

Sursa 
Categorii