Torturi

Tort lapte de pasăre- cel mai fin și delicat desert, rețeta original!

 

 

Tort lapte de pasăre- cel mai fin și delicat desert, rețeta original!

 

 

Din start poate sa vă pară un pic mai complicată rețeta, însă vă asigurăm că este foarte simplă și se prepară mult mai ușor decât crezi. Acest tort este atât de delicios și fin că nu te poți sătura de el, are o textură pufoasă și cremoasă. Într-un weekend mai deosebit îti poţi răsfăţa pe cei dragi cu renumitul tort lapte de pasăre.

Ingrediente:

4 bucăți Gălbenușe de ou
340 g Zahăr
170 g Unt
100 g Făină
5 g Praf de copt
4 bucăți Albușuri de ou
1 plic Sare
50 ml Lapte condensat
100 ml Apă
8 g Agar agar
50 g Ciocolată neagră
80 g Frișcă

Mod de preparare:

  1. Într-un bol puneți 70 g unt moale și 70 g zahăr, bateți cu mixerul la viteză medie până devine pufos. Adăugați pe rând câte un gălbenuș de ou, amestecând în continuu până la omogenizare.
  2. Adăugați făina cu praful de copt și amestecați ușor cu spatula de sus în jos. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, cu ajutorul unei linguri repartizați aluatul uniform în formă de cerc. Coaceți blatul în cuptorul încins la temperatura de 180°C, timp de 12 minute. După ce s-a copt, imediat decupați blatul cu un capac, cu diametru de 20 cm.
  3. Într-un bol puneți 100 g unt moale și mixați 5 minute la viteză mică, până se deschide la culoare, apoi adăugați treptat laptele condensat, amestecând în continuare, deja la viteza înaltă. Lăsați deoparte și pregătiți siropul.
  4. Într-o cratiță adăugați 270 g zahăr, apă, agar agar și aduceți la fierbere la foc mediu. Siropul va fierbe activ cu o spumă frumoasă, fierbeți până ajunge la temperatura de 110°C.
  5. Într-un bol bateți albușurile cu praful de sare, la viteză mare până devin albe. Bateți în continuu albușurile și turnati siropul, aveti grijă ca siropul să cadă direct în albușuri. Bateți la viteză mare până va deveni lucioasă. Dați mixerul la viteză mică și adăugați treptat cu o lingură crema de unt. Mixați până se încorporează tot untul.
  6. Într-un inel detașabil puneți blatul, iar peste blat turnați sufleul și nivelați bine cu lingura. Dați la frigider pentru 4 ore.
  7. Într-un bol mic pe baia de aburi topiți ciocolata cu frișca. Amestecați până se topește ciocolata și luați de pe foc. Lăsați 2 minute la răcit, apoi turnați ganașul de ciocolată peste tort și nivelați bine. Dați la frigider pentru 4 ore. La dorință decorați cu picături de ciocolată.
  8. Savurați cu plăcere!

 

Pota buna!

 

 Sursa
Categorii