Povesti de viata

Nimeni, în afară de mine, nu are dreptul să mă judece, pentru că numai eu știu prin ce am trecut, cum gândesc și ce simt cu adevărat

 

 

Nimeni, în afară de mine, nu are dreptul să mă judece, pentru că numai eu știu prin ce am trecut, cum gândesc și ce simt cu adevărat”

 

 

Singurul om de pe lumea asta care este in masura sa iti stabileasca valoarea esti tu insuti. Nu mai permite ca vocile altora sa determine cine esti si cat valorezi.

Persoanele cu care intrăm în contact se pot transforma, mai mult sau mai puțin, în instanțe morale, care emit păreri, judecăți despre acțiunile noastre. Se pare că persoanelor cărora le este greu să gândească, preferă să judece. Ei bine, în fiecare dintre noi se poate ascunde un mic judecător, însă sunt oameni care fac asta zi de zi.

Astfel de oameni, susțin psihologii, sunt persoane frustrate, nesatisfăcute de propria persoană, viață, și proiectează nemulțumirile lor, nevoia de control chiar, asupra existențelor altora. De fapt, când oamenii emit o judecată despre tine nu au un scop anume, ci este mai degrabă un mod de a te ataca, de a te insulta.

Uneori, când ne lovim de judecățile altora gândim în sinea noastră că acel lucru nu este real. Iar de cele mai multe ori așa este, mai ales dacă primim astfel de judecăți de la colegii de serviciu sau de la oamenii care nu ne cunosc prea bine.

Lucrurile se schimbă însă în momentul în care o persoană dragă ne spune astfel de cuvinte. Când ne lovim de criticile cuiva din familie și ni se par nedrepte cel mai bine este să nu uităm cine suntem și să ne păstrăm calmul.

Trebuie să vă spuneți următoarele cuvinte: ”Știu cine sunt, știu ce obstacole am depășit, sunt mândră de fiecare etapă pe care am parcurs-o și am învățat din greșeli. Nimeni, în afară de mine, nu are dreptul să mă judece, pentru că numai eu știu prin ce am trecut, cum gândesc și ce simt cu adevărat”.

 

Sursa
Categorii