Desert

”Nori de căpșuni” – o prăjitură ce se prepară rapid și are un gust de neuitat!

Loading...

 

 

”Nori de căpșuni” – o prăjitură ce se prepară rapid și are un gust de neuitat!

 

 

Ingrediente:

INGREDIENTE  ALUAT

– 300 g de făină cernută

– 80 g de zahăr

– 2 gălbenușuri

– 0,5 linguriță de zahăr vanilat

– 1 linguriță coajă de lămâie

– 250 g de unt la temperatura camerei

INGREDIENTE CREMĂ 

– 4 albușuri

– 250 g de zahăr

– 300 g de căpșuni

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol untul moale cu coaja de lămâie, zahărul și zahărul vanilat. Mixați ingredientele, folosind spatula, până obțineți o compoziție omogenă, apoi adăugați gălbenușurile și făina. Frământați aluatul.

2. Tapetați tava de copt cu hârtie și puneți aluatul pe centru. Aplatizând aluatul, întindeți un blat dreptunghiular, de aproximativ 20 x 25 cm. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.

3. Pregătiți crema: puneți albușurile într-un bol și bateți-le folosind mixerul, timp de 5 minute. Apoi, amestecând încontinuu, adăugați treptat zahărul și mixați timp de încă 5 minute, până obțineți o spumă cu vârfuri tari.

4. Scoateți cu grijă tava din cuptor și răspândiți crema într-un strat deasupra blatului. La dorință, ornați crema, folosind lingura.

5. Spălați căpșunele, îndepărtați codițele și zvântați-le folosind prosopul de hârtie. Răspândiți-le deasupra cremei. Distanța dintre căpșuni ar trebui să fie de aproximativ 3 cm.

6. Iar dați tava la cuptor, pentru încă 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Apoi opriți cuptorul și lăsați prăjitura în interior timp de 7 minute.

7. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și lăsați-l să se răcească, apoi transferați-l pe un platou. Serviți desertul cu cea mai mare plăcere alături de o cafeluță sau cană cu ceai.

 

Pofta buna!
Categorii

Loading...
error: Content is protected !!