Desert

”Nori de căpșuni” – o prăjitură ce se prepară rapid și are un gust de neuitat!

”Nori de căpșuni” – o prăjitură ce se prepară rapid și are un gust de neuitat!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură ”Nori de căpșuni”. Această prăjitură este un desert extraordinar de savuros, preparat din blatul fin sfărâmicios, combinat cu crema de bezea și căpșunele aromate. Se prepară prăjitura destul de simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Rețeta prăjiturii va fi salvatoare pentru orice gospodină. Vă sfătuim să preparați acest desert aspectuos și foarte gustos pentru familia dragă. Toți vor rămâne încântați!

Ingrediente:

INGREDIENTE  ALUAT

– 300 g de făină cernută

– 80 g de zahăr

– 2 gălbenușuri

– 0,5 linguriță de zahăr vanilat

– 1 linguriță coajă de lămâie

– 250 g de unt la temperatura camerei

INGREDIENTE CREMĂ 

– 4 albușuri

– 250 g de zahăr

– 300 g de căpșuni

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol untul moale cu coaja de lămâie, zahărul și zahărul vanilat. Mixați ingredientele, folosind spatula, până obțineți o compoziție omogenă, apoi adăugați gălbenușurile și făina. Frământați aluatul.

2. Tapetați tava de copt cu hârtie și puneți aluatul pe centru. Aplatizând aluatul, întindeți un blat dreptunghiular, de aproximativ 20 x 25 cm. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.

3. Pregătiți crema: puneți albușurile într-un bol și bateți-le folosind mixerul, timp de 5 minute. Apoi, amestecând încontinuu, adăugați treptat zahărul și mixați timp de încă 5 minute, până obțineți o spumă cu vârfuri tari.

4. Scoateți cu grijă tava din cuptor și răspândiți crema într-un strat deasupra blatului. La dorință, ornați crema, folosind lingura.

5. Spălați căpșunele, îndepărtați codițele și zvântați-le folosind prosopul de hârtie. Răspândiți-le deasupra cremei. Distanța dintre căpșuni ar trebui să fie de aproximativ 3 cm.

6. Iar dați tava la cuptor, pentru încă 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Apoi opriți cuptorul și lăsați prăjitura în interior timp de 7 minute.

7. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și lăsați-l să se răcească, apoi transferați-l pe un platou. Serviți desertul cu cea mai mare plăcere alături de o cafeluță sau cană cu ceai.

Pofta buna!
Categorii