Sfaturi utile

Nu creșteți piatra în relație! Dacă numai unul încearcă, iar celălalt se preface – merită să puneți punct

 

 

 

 

Viața este plină de procese și relații. În ea există multe legături – cu cineva sau cu ceva. În fiecare minut suntem în tandem cu alții, cu obiecte, cu noi înșine. Este ușor să ne despărțim, dacă nu rămâne nicio ”piatră”. Și este dificil să spunem ”adio” dacă această piatră există.

Ce este o piatră? Piatra – este lipsa unei încheieri logice, o încheiere incorectă pentru noi, sau orice altceva care ne face să ne întoarcem mintal la acest obiect sau eveniment, căutând la infinit diferite opțiuni.

De ce se întâmplă acest lucru? Din neseriozitate, din indiferență, prostie, necunoașterea profundă a oamenilor și a relațiilor.

Loading...

Dacă ați ajuns într-o relație în care există o piatră, viața începe să încetinească, iar energia se rotește într-un singur loc sau mai degrabă pe locul pietrei. Iată câteva exemple:

Soțul și soția. El a văzut-o cu alt bărbat. Vorbeau ceva. Nu a îndrăznit să se apropie. Însă s-a gândit mult la acest episod, și a întrebat-o: cine era bărbatul? Răspunsul a fost ciudat: ți s-a părut. El era speriat și îngrijorat. Ea însă insista că e o prostie.

Bărbatul nu putea să doarmă, să mănânce. Simțea ceva, dar nu putea transmite în cuvinte. De ce i-a apărut această piatră, care l-a legat strâns de aceasă relație?

Lucruri nespuse, lipsă de respect față de sentimente, minciuni – iată ce continua să-l țină strâns în această relație. Și indiferent cât de mult efort depunea, totul depindea doar de soția lui. Doar ea putea scoate această piatră. Însă ea nu dorea.

Copilul și mama. Copilul se plânge mereu că îl doare ceva. Mama îi spune: va trece. Dar nu trece. Copilul începe să strige. Mama îi spune să tacă.

El e plin de emoții, dar mai exact are o foame emoțională, lipsă de atenție, este atașat de mama. Piatra. Ea poate dispărea, dacă mama va acorda atenție nevoilor copilului și va oferi o soluție. Însă până atunci e o piatră.

Profesorul și elevul. Profesorul întotdeauna evaluează elevul cu o notă mică. Când el încearcă să afle de ce, acesta nu-i răspunde sau îi spune: ”Stai jos.”

Ca urmare, elevul nu se poate gândi la altceva, decât la acest obiect și la acest profesor. Piatră. Această piatră a legat strâns elevul de profesor.

În toate aceste situații este prezentă manipularea. Este mai puternic cel de la care ai așteptări. Al doilea este întotdeauna atașat.

Această reținere, pe de o parte, duce adesea la frustrare, apoi la agresiune. Pentru că unul controlează situația, iar al doilea vrea să depășească controlul și să ajungă la inima omului.

În opinia mea, aceste exemple – sunt exemple ale celei mai puternicce legături în relații. Relații fixate pe neînțelegere, manipulare, control, cultivarea agresiunii.

Dacă ați ajuns într-o situație similară și nu puteți ieși din astfel de relații, trebuie să fugiți. Să fugiți pentru a nu înnebuni. Pentru că astfel de mesaje duble, minciuni și manipulare pot duce la schizofrenie.

Sunt sigură, că în orice problemă care ne preocupă este important să vorbim. Ambii ar trebui să fie interesați. Ambii!! Dacă numai unul încearcă, iar celălalt se preface, sau chiar mai rău, nici măcar nu se preface – merită să pleci. Și faceți totul la timp! Nu creșteți piatra.

 

Sursa: Relatii.net
Categorii