Retete de Mancaruri

Nu degeaba i se spune „Taci si inghite” , este delicios !

Nu degeaba i se spune „Taci si inghite” , este delicios !

 

Ingrediente :

 

2 cani de malai (500g),

3 cani de lapte (750ml),

4 cani de apa (1litru),

50g de unt,

200g de smantana,

300g de branza (branza de burduf sau telemea de vaca veche),

6 carnaciori afumati,

100g de sunculita afumata,

100g de bacon afumat (sau kaizer),

50g de cascaval (sau branza),

1 lingura de ulei, ½ lingurita de sare si 6 oua.

 

Cum facem un “Taci si inghite” delicios?

 

Taiem toate mezelurile bucati mici si le calim putin (5 minute) intr-o tigaie unde am incins inainte o lingura de ulei. Branza o dam pe razatoarea mare, apoi ne ocupam de mamaliga.

Preparam o mamaliga mai moale (trebuie sa curga usor) din apa, lapte si malai. Intr-o oala cu fundul mai gros sau intr-un ceaun, amestecam apa cu laptele si un praf de sare, iar cand au dat in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Fierbem mamaliga timp de 15-20 de minute, pana cand malaiul este fiert, apoi adaugam smantana si amestecam bine compozitia.

Ungem un vas mai inalt pentru cuptor cu unt, iar cand mamaliga este gata turnam jumatate din cantitate in vas si o asezam usor, apoi punem un strat dinmezeluri prajite, un strat de branza rasa peste mezeluri si deasupra alt strat format din mamaliga ramasa. Cu o lingura formam pe ultimul strat de mamaliga cate o gropita (cuib) unde punem cate putin unt si cate un ou spart.

Deasupra radem cascaval sau branza si introducem vasul in cuptor pentru 15 minute, pana cand ouale sunt facute si mamaliga este putin rumenita.

  

 

Pofta Buna! 

 

Sursa: Preparatedevis.ro




Categorii