Ingrediente:
100 g pudra cacao
250 g lapte praf fara zahar
200 g unt
400 g zahar
100 g biscuiti
50 g stafide
2 linguri rom
Mod de preparare :
Se dizolva zaharul in 100 ml de apa, se fierbe la foc mic, amestecand permanent cu o lingura de lemn pana se formeaza un sirop. Se adauga 150 g unt si se lasa pe foc pana se topeste, apoi se adauga romul si se ia vasul de pe foc. Separat, se amesteca laptele praf cernut impreuna cu pudra de cacao. Peste acestea se toarna incet siropul, amestecand permanent pana se omogenizeaza. Se adauga imediat biscuitii rupti bucati si stafidele hidratate in prealabil si se amesteca usor pentru ca biscuitii sa ramana cat mai intregi. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de cozonac, unsa generos cu unt, presand bine pentru a obtine o compozitie cat mai compacta, apoi se pune la rece in frigider pana a doua zi, cand se taie felii si se poate servi checul rece cu biscuiti si cacao.