Sfaturi utile

Nu mai căra cu tine peste tot bagajele trecutului, vina, greșelile altora și tristetea… Şansa de a renaşte ne aparţine în orice moment al vieţii. Viața e azi, nu mâine!!

 

 

 

 

Fiecare om are dreptul la fericire şi fiecare decide ce înseamnă asta pentru el, cum şi-o află sau cum şi-o construieşte. Cu ce şi cât plăteşte pentru ea. Cu sufletul, cu conştiinţa, important este să găsească doar calea. Pentru că nu putem acuza pe nimeni de propria nefericire. Nu la infinit! Vine un moment în care conştientizăm că suntem singuri, aşa cum ne-am născut, în care nu mai putem cere ajutor nimănui. Iar forţa aceea şi deciziile trebuie să pornească de undeva din interior. În noi rezidă dreptul la fericire, nu trebuie să ne cramponăm de alţii.

Nimeni nu este dator să te facă fericit, nimeni nu trebuie să-ţi schimbe modul în care priveşti lucrurile, nimeni nu poate să-ţi dea ceea ce alţii ţi-au luat pentru că tu ai acceptat şi ai vrut. Şansa de a renaşte ne aparţine în orice moment al vieţii, nu ne trebuie decât o clipă de luciditate în care să ne conştientizăm propria nefericire.

Dacă fericirea ta constă într-un om pe care mental deja l-ai proiectat, atunci caută-l! Nu te vei simţi niciodată epuizat sau obosit, pentru că gândul că îl vei găsi la un moment dat, îţi va da putere. Dacă fericirea ta constă în ideea de libertate, atunci trebuie să ţi-o asumi cu tot ce înseamnă ea. Nimeni nu poate şti, până la urmă, ce-ţi lipseşte ţie cu adevărat. Și nu uita: ce-ți dau alții sunt firimituri. Tu ești cel/cea care poate face cel mai mult pentru tine. Nu aștepta bunăvoința sau mila altora pentru că s-ar putea să nu vină niciodată. Când ai simțit ultima dată că cineva a renunțat la el pentru a te privilegia pe tine? Așa că nu mai aștepta: fă-ți parte! Viața e azi, nu mâine. Nu strânge gândind la viitor, căci viitorul acela poate nu va mai veni pentru tine.

Loading...

Tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Dacă tu nu vei considera asta, nici alții nu ți-o vor arăta. Și vei fi vitregit de două ori: de ei și de tine. Dacă ei nu au nicio responsabilitate, tu ai, pentru că e viața ta și dreptul tău la fericire. Așa că nu te reține, trăiește, așa cum vrei, cum îți cere inima. Nu vei da socoteală nimănui, doar ție, dacă vei putea duce până la capăt această cruce sau binecuvântare. De tine depinde ce vei căra în spate, dacă te vei simți împovărat sau nu. Important este să crezi în visul tău, până la urmă se va materializa.

 
Categorii