Inedit

Nu-mi pasă! Lumea are dreptul să mă judece. Eu am dreptul să nu-mi pese…

 

 

Este în natura noastră să vrem să fim plăcuți și acceptați. Dar, dacă vă opriți și vă gândiți pentru o clipă la cât de mulți oameni sunteți înconjurați, să nu mai vorbim câți oameni trăiesc în prezent în lume, veți vedea că este imposibil să vă placă toată lumea.

Pentru că indiferent cine ești și ce faci pentru viață, nu te poți aștepta la fiecare persoană cu care te-ai întâlnit să te placă. Poate că sună puțin descurajant, dar este adevărul. Nu toți oamenii te plac. Unii pot fi indiferenți față de tine, te invidiază și chiar te urăsc. Dar, așa funcționează interacțiunile sociale.

Ce gândesc ceilalți despre tine nu poate și nu ar trebui să-ți determine valoarea. Opiniile lor, fie bune sau rele, nu au nimic de-a face cu cine ești ca persoană.

Loading...

Suntem cu toții diferiți. Fiecare dintre noi are idei, convingeri, opinii, dorințe, nesiguranță, temeri, probleme.

Viața m-a întărit. Nu mai sunt liniștită, timidă și rezervată. Acum, sunt tare și temperamentală. Sunt deschisă și directă. Sunt încrezătoare. Îmi îmbrățișez adevăratul meu sine autentic și nu mă tem să fiu diferită de restul.

Sunt doar eu însămi.
Și dacă nu poți face față acestei situații, dacă nu mă poți accepta pentru cine sunt, nu am nevoie de tine în viața mea. Poți să gândești și să spui despre mine orice vrei, dar nu voi permite niciodată identitatea și valoarea de sine să depindă de părerile tale despre mine.

Mă cunosc foarte bine și când cineva încearcă să-mi spună „cine sunt cu adevărat, sună ca o glumă.

Nu am nevoie de cineva să-mi sublinieze slăbiciunile și greșelile. Sunt deja conștientă de ele și le accept și mă iubesc așa cum sunt.

Sunt conștient de tot ce mă înconjoară și sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat viața. Și cel mai important, știu că sunt întotdeauna adevărată pentru mine.

Nu-mi pasă să-i mulțumesc pe alții pentru că știu că e imposibil. Deoarece, indiferent de cât de bun ești pentru cineva și indiferent de cât de mult încerci să-i faci fericiți și să fii acolo pentru ei, atunci când nu mai au nevoie de tine, ei vor găsi întotdeauna ceva de spus despre tine. Da, puțini sunt cei care știu ce înseamnă să fii recunoscător.

Deci, ultimele cuvinte – eu sunt cine sunt și mă voi accepta mereu și mă voi iubi ca atare.

Îmi voi trăi propria viață așa cum cred că este mai bine pentru mine.

 

Sursa
Categorii