Povesti de viata

O chelneriţă a lăsat un mesaj. După două ore, a deschis Facebook-ul şi aproape a leşinat!

 

 

 

 

O chelneriţă a lăsat un mesaj pe un bon. După două ore, a deschis Facebook-ul şi aproape a leşinat!

Un simplu gest de recunoştinţă face minuni! O demonstrează povestea unei tinere care a făcut înconjurul lumii. Şi pe bună dreptate!

Tim Young şi Paul Hullings, doi pompieri din New Jersey, ieşiseră dintr-o tură de 12 ore când s-au hotărât să meargă într-o cafenea, la ora 6 dimineaţa, pentru a lua micul dejun, înainte de a se îndrepta spre casele lor. În acea zi, Liz Woodward tocmai intrase în tură. A auzit, de la depărtare, cum cei doi pompieri vorbeau despre tura cumplită de 12 ore în care s-au luptat cu flăcările. Când cei doi au vrut să-şi achite consumaţia, Liz le-a dat bonul pe care scrisese câteva rânduri extrem de emoţionante şi le-a spus că va achita ea masa.

Când au luat bonul, pompierii au rămas fără cuvinte. “Vă mulţumesc! V-am făcut cinste cu micul dejun. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru a salva oamenii care au nevoie de ajutor şi pentru că mergeţi în locuri de care alţii fug. Sunteţi curajoşi, neînfricaţi şi puternici… Vă mulţumesc pentru curajul de care daţi dovadă zi de zi, vă mulţumesc că sunteţi “teribili”. Aprinşi de foc şi conduşi de curaj – sunteţi un exemplu uluitor! Odihniţi-vă! Liz”, le-a scris fata, pe bon.

Amândoi i-au mulţumit fetei pentru gestul copleşitor, apoi au plecat. Ulterior, Tim a povestit episodul pe contul personal de Facebook: “Un gest atât de nobil! Le recomand tuturor prietenilor să meargă la cafeneaua lui Liz şi dacă se întâmplă să vă servească tot ea, să-i daţi un bacşiş gras!”

Tim a ataşat o fotografie cu localul şi alta cu biletul tinerei. Aşa cum era de aşteptat, imaginile au devenit virale şi sute de oameni i-au răspuns mesajului.

Ulterior, cei doi pompieri au aflat că tatăl lui Liz era paralizat de peste cinci ani. Fata avea o pagină de internet pentru donaţii, bani din care intenţiona să-i cumpere tatălui său o maşină specială pentru persoanele cu handicap locomotor. Tim a mers şi mai departe şi a decis să-şi mobilizeze prietenii de pe Facebook astfel încât aceştia să doneze în contul lui Liz. “S-a dovedit că tânăra care ne-a plătit masa are nevoie de ajutorul nostru”, a scris Tim, pe Facebook.

În doar câteva zile, Liz a strâns în cont peste 70.000 de dolari, cu mult peste suma de 17.000 necesară achiziţionării vehiculului.

“N-am făcut decât să le plătesc masa. Nu aşteptam nimic mai mult la schimb decât un zâmbet. Asta demonstrează că, dacă suntem buni unii cu alţii, chiar şi cel mai mic gest poate schimba o viaţă de om”, a spus tânăra.

 

Sursa: Stiri Mondene
Categorii