Retete de Mancaruri

O rețetă delicioasă de cină într-o singură tigaie. O mâncare simplă și consistentă din carne tocată

 

 

O rețetă delicioasă de cină într-o singură tigaie. O mâncare simplă și consistentă din carne tocată

 

Ingrediente:

  • Carne tocată – 500 g;
  • Usturoi – 6 căței;
  • Ou – 1 buc.;
  • Ulei vegetal – 1 lingură;
  • Unt – 40 g;
  • Cartofi – 1,5 kg;
  • Ceapă – 1 buc.;
  • Morcovi – 1 buc.;
  • Ardei dulce – 1 buc.;
  • Roșii în suc propriu – 300 g;
  • Zahăr – 1 lingură;
  • Ceapă verde – 6 crenguțe;
  • Sare – un vârf de cuțit;
  • Paprika – ⅓ linguriță;
  • Coriandru – ⅓ linguriță.

 

Mod de preparare : 

Presăm cățeii de usturoi în carnea tocată, spargem ouăle, adăugăm sare, piper, boia de ardei și coriandru.

Amestecă toate ingredientele în carnea tocată și formează bile cu mâinile umezite în apă.

Topiți untul într-o tigaie și turnați uleiul vegetal. Prăjiți chiftelele de carne tocată în ulei într-o tigaie până se rumenesc.

Tăiați cartofii curățați în felii. Scoateți bilele din tigaie, adăugați cartofii și prăjiți-i cu condimente sub capac până sunt pe jumătate gătiți.

Scoateți cartofii din tigaie, tocați mărunt ceapa, morcovul, ardeiul gras și câțiva căței de usturoi.

Puneți ceapa și morcovul în tigaie și prăjiți-le timp de 3-4 minute.

Apoi, adăugați ardei grași și căței de usturoi peste ceapă și morcovi și turnați suc de roșii peste legume.

Fierbeți amestecul sub capac timp de 15 minute, apoi presărați cu zahăr.

Puneți cartofii în amestecul de legume și tocați ceapa verde în el.

O rețetă delicioasă de cină într-o singură tigaie. O mâncare simplă și consistentă din carne tocată

Puneți chiftelele în amestecul de legume cu cartofi, acoperiți cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute.

O rețetă delicioasă de cină într-o singură tigaie. O mâncare simplă și consistentă din carne tocată

Rezultatul este o cină excelentă și sățioasă. Chiftelele cu cartofi sunt o opțiune câștigătoare și pentru prânz.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii