Desert

O reţetă simplă şi delicioasă: prăjitura cu prune

 

 

 

Ingediente:

blat sfaramicios:

125 g unt sau margarina,

100 g unt,

Loading...

180 g faina,

o lingurita rasa de praf de copt

blat pufos:

3 oua,

200 g unt sau margarina,

200 g zahar,

vanilie, 200 g faina,

2 lingurite rase de faina

decor:

1,5-2 kg prune,

zahar pudra

 

Mod de preparare:

Din ingredientele blatului sfaramicios amestecate si apoi framantate intindem intr-o folie dfe plastic, un blat cat dimensiunea tavii (30/40 cm) pe care il coacem 10 minute la foc iute apoi il lasam sa se raceasca.

Preparam al 2 lea blat mixand cu viteza maxima untul cu zaharul si apoi cu cate un ou la 1/2 minute intre ele. La sfarsit adaugam esenta si faina amestecata cu praful de copt.

Se toarna aluatul peste blatul sfaramicios deja copt apoi deasupra decoram toata suprafata cu jumatati de pruna, asezate cu scobitura in sus. In scobitura se pot pune mieji de nuca sau zahar, sau nimic:) Se da din nou la copt 25-30 minute apoi se pudreaza si se taie in patrate potrivite.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii