Vinetele sunt cele mai delicioase și preferate legume ale verii. Din acestea pot fi preparate o mulțime de bucate originale. Aperitivele din vinete sunt ușor de realizat și nu necesită ingrediente sofisticate. Vă prezentăm o rețetă care va rămâne pentru totdeauna în memorie – rulouri din vinete coapte cu piept de pui și sos delicios. Acestea sunt incredibil de aromate, suculente și apetisante. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu, ce cu siguranță va capta atenția tuturor.
Ingrediente:
– 3 vinete
– 300 g piept de pui
– 1 ou
– 200 g de smântână
– 5-6 căței de usturoi
– 2 linguri de maioneză
– 150 g de cașcaval
– sare
– piper negru măcinat după gust
Mod de preparare:
1. Fierbeți pieptul de pui, până va fi gata. Lăsați-l sa se răcească. Tăiați pieptul de pui cât mai mărunt. Într-un bol, amestecați carnea cu maioneza și usturoiul presat.
2. Spălați vinetele și tăiați-le felii, de-a lungul. Presărați-le cu sare și lăsați-le pentru de 30 minute.
3. Spălați vinetele și uscați-le pe un prosop de hârtie.
4. Prăjiți vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți. Lăsați-le să se răcească.
5. Aranjați pe marginea unei felii de vânătă umplutura cu pui. Rulați felia. Procedați al fel cu celelalte felii de vânătă. Aranjați rulourile într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei.
6. Pregătiți sosul: amestecați întru-un vas smântâna cu oul și cașcavalul ras. Potriviți cu sare și piper negru. Turnați sosul preparat în forma de copt.
7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 20-30 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul