Torturi

Prajitura cu ness si ciocolata. Este foarte buna si va fi mancata pana la ultima feliuta

 

 

 

 

Cu un plus de ciocolata si putin ness, aceasta prajitura se transforma in cheia de rezistenta a oricarui festin.

 

Ingrediente:

Pentru foi:

75 g zahar

Loading...

1 lingura miere

4 linguri lapte

1 ou

1/2 plic praf de copt

125 g margarina

400 g faina

Pentru crema:

4 lingurite ness

1 lingura apa

1 cana frisca lichida

200 g branza mascarpone

1/2 cana zahar pudra

1/2 lingurita esenta de vanilie

1/2 cana nuci macinate

1 praf de sare

Pentru glazura:

100 g ciocolata de menaj

200 g unt

cateva fructe confiate pentru decor

 

Mod de preparare:

Topesti margarina cu zaharul si cu mierea, adaugi laptele, amesteci bine si lasi sa se raceasca. Pui oul, amestecand continuu, apoi incorporezi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut il imparti in patru, intinzi foi potrivit de groase si coci la foc foarte mic. Le lasi la racit.

Pentru crema, amesteci nessul cu apa, adaugi frisca lichida, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Bati bine pana se leaga, adaugi incet nuca si dai la racit, dupa care incorporezi crema mascarpone. Pentru glazura, topesti ciocolata de menaj, o lasi sa se raceasca putin si o torni treptat in untul batut spuma. Asezi o foaie, intinzi un strat de crema si continui pana termini foile. Imbraci prajitura cu glazura de ciocolata si o decorezi cu fructe confiate.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan Romania




Categorii