Panificatie

Pateuri de post cu varză. Rețeta cu siguranță va deveni preferata dvs!

 

 

Pateuri de post cu varză. Rețeta cu siguranță va deveni preferata dvs!

 

 

În Post vă oferim o rețetă delicioasă de pateuri cu varză. Savurați gustul aromat de legume și aluatul extraordinar. Pateurile cu varză sunt o gustare minunată atunci când vă doriți un deliciu de casă la cuptor. Această rețetă de aluat nu conține lapte și ouă, iar umplutura este exclusiv vegetariană. Pateurile se prepară ușor, au un gust aromat și dispar foarte repede din farfurie!!!

 

Ingrediente:

pentru aluat

– 500 g de făină

– 30 g de drojdie

– 1 lingură de zahăr

– 200 ml de apă

– 70 g de ulei

– o priză de sare

 pentru umplutură

– 700 g de varză

– 1 măr acrișor suculent

– 1 morcov

– 2 cepe

– 1 linguriță de pastă de tomate

– 2 linguri de ulei

– 1 frunză de dafin

– 1 lingură de zahăr

– sare după gust

 

Mod de preparare:

1. Aluatul. Dizolvați în apă călduță drojdia, zahărul și o lingură de făină. Puneți amestecul la loc cald timp de 15-20 de minute până apare spuma.

2. Adăugați în făina cernută sarea, maia și uleiul. Frământați aluatul. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l timp de 2 ore la loc cald, ca să dospească.

3. Umplutura. Tocați ceapa mărunt. Tăiați varza mărunt. Dați morcovul prin răzătoare mare. Decojiți mărul și dați-l la fel prin răzătoare mare.

4. Căliți ceapa în uleiul încins. Adăugați morcovul, varza, mărul și înăbușiți sub capac, la foc mediu, timp de 5 minute.

5. Adăugați apoi în umplutură frunza de dafin, pasta de tomate, sarea și zahărul. Amestecați toate ingredientele și prăjiți fără capac încă 3-5 minute.

6. Adunați aluatul și împărțiți-l în 15-20 de părți. Întindeți fiecare parte de aluat sub formă de turtă, puneți la mijloc umplutura și lipiți pateul.

7. Așezați pateurile cu varză pe o tavă unsă cu ulei și lăsați să crească timp de 20 de minute.

8. Ungeți pateurile cu ceai proaspăt infuzat și îndulcit ca să aibă un aspect mai rumen și lucios.

9. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit la 200°С, iar după 10 minute reduceți temperatura la 180°С și mai coaceți timp de 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

 
Categorii