Retete de Mancaruri

Plăcintă cu cartofi şi carne tocată

 

 

Plăcintă cu cartofi şi carne tocată

 

 

O plăcintă cu cartofi şi carne tocată, făcută la cuptor şi devorată în câteva minute. Plăcintă făcută foarte uşor, cu ingrediente puţine!

 

Ingrediente:

Aluatul plăcintei:

  • 2 cartofi medii
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • sare şi piper
  • 1 lingură de unt

Umplutura din carne tocată:

Loading...
  • 1 ceapă
  • 300 gr de carne tocată
  • leuştean uscat (preferinţă personală)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert, ca şi pentru cartofi piure. După ce s-au fiert, se zdrobesc şi se adaugă lingura de unt. Se amestecă bine şi apoi se lasă la răcit.

Când s-au mai răcorit cartofii, se adaugă cele 2 ouă şi cele 2 linguri de făină. Se amestecă bine şi trecem la gătit umplutura.

Am tăiat ceapa mărunt şi am pus-o la prăjit. Apoi am adăugat carnea tocată şi condimentele. Se prăjeşte până scade sucul lăsat de carne.

Asamblare

Pentru un aspect mai frumos, am folosit un vas termorezistent pe care le-am tapetat cu hârtie de copt. Fiind prima dată când fac acest preparat, am zis să nu risc şi să mă trezesc cu aluat lipit de vas.

Patru linguri de aluat de cartofi, apoi 8 linguri carne tocată şi încă 4 linguri care au format un capac din aluat de cartofi. La cuptor 30-35 de minute!

 

Pofta buna!




Categorii