Bauturi

Plantele medicinale care te ajuta sa renunti la fumat si care ajuta la dezintoxicarea organismului, in special a bronhiilor si a plamanilor

 

 

 

 

Substantele narcotice din tigari provoaca dependenta, scaderea imunitatii, aparitia cancerelor. Daca aceste argumente nu au reusit sa-i convinga pe cei mai perseverenti fumatori sa renunte la tutun, atunci ar trebui sa incerce un remediu eficient oferit de natura: tratamente cu plante.

Pentru persoanele ce fumeaza si vor sa se lase de acest viciu, sunt o serie de plante medicinale ce ii pot ajuta. Printre ele se numara pedicuta, salvia, menta, obligeana etc, plante medicinale ce pot fi consumate indeosebi sub forma de ceaiuri.

Cu ajutorul tratamentelor cu plante se pot trata tulburarile neuro vegetative precum starile de neliniste, frustrare, agitatie ce apar la persoanele ce renunta la fumat si asigura dezintoxicarea organismului, in special a bronhiilor si a plamanilor.

Infuziile cu plante medicinale ii ajuta pe fumatori sa renunte la viciul lor, provocandu-le o stare de greata in momentul in care trag cateva fumuri din tigara.

Timp de sapte zile se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata (din care aveti) peste care turnati 150 ml apa clocotita. Vasul va fi acoperit iar, dupa 10 minute, se bea ceaiul in fiecare dimineata, dupa servirea micului dejun.

 

Ovazul trateaza dependenta de nicotina.

Ovazul e considerat una dintre plantele ce ajuta in tratarea dependentei de nicotina. Un specialist in plante a folosit o tinctura din aceasta cereala si a obtinut rezultate importante. Intr-un experiment efectuat pe un grup de 50 de fumatori, 25 au fost tratati cu tinctura de ovaz si 25 – placebo.

Fumatorii tratati cu tinctura au inceput sa fumeze mai putine tigari, iar efectul a durat doua luni de la incetarea tratamentului.

In plus, cei ce vor sa renunte la nicotina pot incerca si tratamentul cu frunze de eucalipt , cimbru uscat, frunze de nuc, frunze de potbal, frunze proaspete de hrean si patlagina . Daca tratamentele naturale nu v-au ajutat, puteti incerca cateva metode foarte eficiente ce va vor face sa renuntati la fumat in doar sase zile.

 

Sursa: CaliVita
Categorii