Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Platouri festive cu pește – iată ce minunății poți crea pentru masa de Sarbatori!

 

 

 

 

Cel mai des, aperitivele primele captează atenția oaspeților. Toate gospodinele tind să servească cele mai bine asortate, colorate și apetisante gustări reci. Deși, aparent aperitivele cu pește arată mereu la fel, venim să vă dovedim faptul că și acestea pot fi servite într-un mod original. Vă prezentăm mai jos cele mai apetisante platouri cu pește asortat, ce sunt perfecte pentru masa de sărbătoare. Doar combinați peștele preferat cu alte ingrediente și creați adevărate capodopere culinare pentru cei dragi.

 

 

Cele mai creative și originale moduri de servire a aperitivelor cu pește: 

1. Platou de aperitive compus din file de somon și file de hering marinat. Așezat pe frunze de salată și asortat cu câteva felii de lămâie, peștele capătă un aspect deosebit de apetisant.

 

 

2. Acest platou cu siguranță a fost pregătită pentru o sărbătoare cu foarte mulți invitați. La dorință, fileul de pește din mijlocul compoziției poate fi înlocuit cu legume după gust. Completați platoul cu ierburile aromate preferate.

 

 

3. Indiferent ce fel de pește doriți să serviți, acesta mereu va arăta bine dacă îl veți așeza pe frunze de salată verde. Completat cu ouă fierte și măsline, obțineți un platou mare, perfect pentru o sărbătoare frumoasă.

 

 

4. Platou de aperitive compus din macrou marinat, macrou afumat și șprote cu măsline negre. Câteva felii de lămâie, aranjate în forma unei flori completează cu succes aperitivul.

 

 

5. Atât heringul, cât și macroul afumat se combină perfect cu untul. Important este să serviți platoul imediat ce-l scoateți din frigider. Completați aperitivul cu verdeața preferată.

 

 

6. Platou de aperitive cu macrou afumat, ouă umplute și creveți. Un platou cu adevărat regal, numai bun pentru o serată cu mulți oaspeți.

 

 

7. Uimitor, dar fileul marinat de hering poate fi combinat și cu fileul de somon. Peștele așezat pe frunzele de spanac și decorat cu o floare delicioasă din lămâie și hering creează un platou demn de cele mai notorii restaurante.

 

 

8. Platou de aperitive cu hering și somon. Lămâia și ceapa completează aperitivul cu arome, iar oul fiert cu umplutura preferată oferă platoului un farmec aparte.

 

 

9. Dacă v-ați plictisit de tartinele tradiționale cu șprote, acestea pot fi asortate cu alt fel de pește pe un platou mai mare. Floarea gingașă din ceapă albă va reda aperitivului un aspect mai rafinat.

 

 

10. Un platou tradițional sau chiar clasic: o combinație de 2 feluri de pește, completat cu măsline negre, lămâie și verdeață. Un platou mic, perfect pentru o cină în sânul familiei.

 

11. Peștele roșu se combină perfect cu lămâia, iar un decor în formă de trandafir pe mijloc va transforma acest platou într-o adevărată vedetă. Completați platoul cu verdeață sau ierburile aromate preferate.

 

 

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii