Preparate fara carne

Pliculețe din foi de varză, cu umplutură – aș fi dorit să știu această rețetă mai înainte!

 

 

 

Ingrediente:

– 1 căpățână de varză proaspătă

– 250 g de șuncă

– 250 g de cașcaval

– mărar

– făină cernută

– 1 cățel de usturoi

– pesmeți

– 2-3 ouă

– 1 linguriță boia de ardei

– usturoi granulat

– sare și piper negru măcinat după gust

   

Mod de preparare:

1. Îndepărtați cotorul verzei, puneți-o într-o cratiță, adăugați apă și puțină sare. Puneți varza la fiert. Fierbeți-o până devine moale.

2. Desprindeți foile de varză, apoi îndepărtați partea rigidă de lângă cotor.

3. Spălați mărarul și tăiați-l mărunt.

4. Pregătiți umplutura: curățați usturoiul și zdrobiți-l.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică și puneți-l într-un bol aparte. Adăugați în acest bol mărarul tocat și usturoiul zdrobit. Amestecați bine ingredientele.

6. Spargeți 2 ouă într-un bol aparte, presărați cu puțin piper negru măcinat, usturoi granulat și boia de ardei. Amestecați bine compoziția cu ajutorul unui tel.

7. Tăiați șunca felii subțiri. Turnați pesmeții într-o farfurie plată.

8. Luați o foaie de varză și așezați pe marginea acesteia o felie de șuncă. Acoperiți șunca cu umplutură (2-3 linguri).

9. Împăturiți frunza de varză în formă de pliculeț. Procedați astfel cu ingredientele rămase și pliați pliculețele.

10. Turnați într-o farfurie făină cernută. Treceți fiecare pliculeț prin făina cernută, ouăle bătute, apoi prin pesmeți.

11. Așezați pliculețele cu marginea foii orientată în jos și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte.

12. Aranjați piculețele aromate pe o farfurie și decorați-le cu verdeață.

 

Poftă bună!

 




Categorii