Desert

Prăjitura “Caramela” este preferata gospodinelor! Este un desert simplu, gata în mai puţin de 30 de minute! Reteta‬ o poate face si o incepătoare

 

 

 

 

Dacă ai poftă de un desert savuros îţi propunem să încerci prăjitura “Caramela”. Este gata în în mai puţin de 30 de minute şi este un preparat care o să te facă să renunţi imediat la diete.

 

Ingrediente:

– 250 g biscuiți
– 200 g unt
– 1,5 l lapte
– 200 g zahăr
– 3 ouă
– 100 g făină
– 100 g mălai
– Esența de vanilie
– 50 g unt
– Încă 250 ml lapte
– 1 plic praf de budincă de caramel
– 250 g frișcă
– 360 g lapte condensat
– 90 g ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

1. Conform A1.ro, se fărâmă biscuiții, se amestecă împreună cu 200 g de unt și se pun într-o tavă, presând foarte bine. Într-un bol mare special pentru cuptorul cu microunde se toarnă 1 litru de lapte și zahărul, apoi se bagă în cuptor timp de 10 minute.

2. Într-un bol separat se bat cele trei ouă, restul de 500 ml lapte, făină, mălaiul și esența de vanilie. Compoziția trebuie să devină omogenă. Această se amestecă împreună cu laptele fierbinte și se bagă din nou în cuptorul cu microunde pentru 12 minute. La final, se pun și cele 50 g unt și se lasă să se răcească.

3. Restul de lapte (250 ml) și praful de budincă se amestecă, apoi se încorporează ușor și frișca. Budinca se toarnă uniform peste stratul de biscuiți, turnând și laptele condensat peste ea. La final, se rade ciocolată pe deasupra. Este bine să se lase la frigider timp de două ore.

 

Poftă bună!

 

Sursa: PentruEa
Categorii